Stavanger-byrå vil vokse i Oslo - henter tidligere Nucleus-partner til å lede satsingen

- Vi tenker at et Oslo- kontor med åtte til ti personer innen to år er realistisk mål, sier Fasett-sjefen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Kyrre Edquist-Hansen har satt seg på flyet til Stavanger for å starte opp i Fasett AS. Det vil si ikke permanent, men for å ha sin første arbeidsuke på hovedkontoret. For nå skal det stavangerbaserte reklamebyrået også forsøke seg i Oslo. Fasett starter i år opp et nytt selskap og et nytt kontor i hovedstaden. 

- Det meste er mulig å få til fra Stavanger, og det har Fasett bevist gjennom de siste 25-30 årene. Men vi tror det er et potensial her, og at arbeidsmodellen til Fasett også vil fungere på andre siden av fjellet, sier Kyrre Edquist-Hansen, til Kampanje. 

Edquist-Hansen, som de siste tre-fire årene har jobbet i Oslo-byrået Nucleus, sier han har hatt kjent til daglig leder i Fasett, Pål Hjorth Berge, en god stund allerede. 

- Vi har holdt kontakten etter at vi var i South By Southwest i Texas sammen for syv år siden, men det var først i fjor sommer tankene om tilstedeværelse i Oslo ble født, og det som var litt morsomt var vi tok kontakt nesten samtidig med det samme forslaget, sier Edquist-Hansen

- Men hvorfor sluttet du i Nucleus? 

- Det kom vel til det vi kaller et strategisk veiskille der Nucleus hadde lyst til å gjøre noe annet enn det jeg ville gjøre, sier Edquist-Hansen

Dermed skal aksjer og partnerskapet i Nucleus være oppgjort og de gamle partnerne skilt lagt. 

- Vi skilles som gode venner og er vel forent. Det var en veldig hyggelig og fin avslutning, sier han.

Les også: Byråkonkurransen skjerpes i Stavanger – nå blir det kamp om å være størst i byen

Vi skal ta med oss vestlandskulturen og verdileveransene våre over fjellet til Oslo Kyrre Edquist-Hansen, Fasett Oslo

Holder til i Stavanger

Fasett har holdt det gående som byrå fra Stavanger i snart 30 år og har betjent sine nasjonale og lokale kunder fra Vestlandet. Men nå ønsker byrået å satse tyngre også i hovedstaden og det med Edquist-Hansen i rollen som daglig leder. I tillegg vil han også jobbe tett med Fasett i Stavanger på både kunder og med forretningsutvikling og går også inn som partner i Fasett-systemet. 

- Det viktigste her er at vi skal jobbe sammen med Fasett i Stavanger om kundene som en total merkevareleverandør. Fasett er sterke på merkevarer, på merkevarebygging, design og kampanjer og vi skal ta med oss vestlandskulturen og verdileveransene våre over fjellet til Oslo, sier han. 

- Er det noe av dette du ikke kunne få til i Nucleus? 

- Med bransjeglidningen så løper man litt i beina til hverandre hele tiden. Men jeg har en stor forkjærlighet for å jobbe med merkevarer og merkevarestrategi og designprosesser, så det var et ønske om å jobbe litt bredere og samtidig mer integrert med kundene. Dette er jo Fasett allerede rågode på, sier han. 

- Vi er en utfordrer

I Fasett i Stavanger jobber det i dag rundt 25 mennesker og selskapet tenker å bli flere i Oslo også. 

- Vi er halvveis i gang med å rekruttere og vi snakker både kreatører og designressurser når vi finner de rette folkene. Men akkurat nå er det bare meg, og kontoret vårt åpner offisielt 1. februar i Kongens Gate. 

- Det måtte jo bli der? 

- Ja vi blir en del av den merkevarefamilien i Kvadraturen i Oslo, sier han. 

- Hvordan blir det å ta opp kampen med de Oslo-tunge byråene? 

- Vi er en utfordrer, så vi må bare være ydmyke og bygge stein på stein det noe vestlendingene er gode på. Fasett har vært på markedet i nærmere 30 år og har alltid jobbet veldig langsiktig med kundene så det er fortsatt en målsetning. Men det blir helt sikkert et bikkjeslagsmål og det motiverer oss, sier han. 

En entusiastisk byråleder Pål Hjorth Berge sier følgende i en kommentar:

- Fasett er det ledende byrået i Stavanger-regionen, og blant landets 20 største byråer og vi har alltid hatt betydelige kunder i Oslo-regionen. Vi vil vokse og har et utprøvd konsept som vi vet fungerer for våre kunder. Kyrre blir leder for Oslokontoret og partner i Fasett, sier han.

Han sier man i «Fasett er stolte over at en ressurs som Kyrre velger å satse sammen med dem.

- Han har en super bakgrunn for å lede jobben med å gjøre Fasett skikkelig synlig i Oslomarkedet og i resten av Norge. I tillegg har han lidenskap, den rette energien og viljen til å vinne. Vi gleder oss til å «make it happen» sammen i 2022, sier Berge.

- Hva er målsetningen med Oslo-satsingen?

- Vi tenker at et Oslo- kontor med åtte til ti personer innen to år er realistisk mål på lokal størrelse samtidig som vi forventer ytterligere vekst på Stavangerkontoret. Men potensialet videre er langt større ikke minst på grunn av at Fasett over lang tid har utviklet en bevist bærekraftig faglig bredde og tyngde som gir oss vekstkraft og fart. Så får tiden vise, sier Berge.

Her kan du se regnskapstallene til Fasett. Alle tall i MNOK.Mindre lønnsomt i Stavanger

Fasett 2020 2019 Endring i %
Omsetning 35,1 40,7 - 14
Driftsresultat 2,8 4,1 - 31
Resultat før skatt 2,6 3,9 - 33

Stavanger-byrå vil vokse i Oslo - henter tidligere Nucleus-partner til å lede satsingen