Borud, som opplyser om at VG drar til Kina med ti reportere fra sportsavdelingen, forteller at de drar til Kina med ambisjoner om å dekke arrangementet bredt. Både det sportslige, og det utenomsportslige.
- Vi har planer om stort trykk både på det sportslige og samtidig vise fram de problematiske sidene ved mesterskapet. For oss er det en krevende, men interessant øvelse å balansere det å dekke tradisjonell sport med det å skrive om idrettspolitikk, som har blitt et veldig viktig felt de siste årene, sier Borud.
Han tror også smittevernstiltak i Kina og tilknyttet OL kan gjøre det utfordrende for reporterne å bevege seg fritt, men Borud er klar på at de skal dekke arrangementet bredt.
- Selv om det sportslige vil få mest oppmerksomhet, så ønsker VG i aller høyeste grad å formidle andre sider ved OL fra Beijing. Svært strenge smitteverntiltak vil gjøre det utfordrende å bevege seg fritt og få tilganger utenfor sportsarenaene, men ambisjonen er klar også for det utenomsportslige. Det inkluderer også menneskerettigheter, sier Borud.
NRK forteller til Kampanje at de har det endelige svar på hvor mange journalister som drar først når flyet letter fra bakken.
Tollefsen håper samtidig at når lekene fra Beijing er i gang, så er det ikke kun idrettsprestasjonene som preger nyhetsbildet.
- Når OL går av stabelen, så vil så klart nyhetsbildet verden over dreie seg om idrettsprestasjonene. Og sånn skal det jo være. Det Amnesty er opptatt av er imidlertid at det ikke bare er idretten det skrives om, men også alt som skjer bak fasaden, utenfor de store og flotte arenaene. For eksempel bør det også skrives om menneskene som sitter i fengsel bare for å ha sagt meningen sin, eller alle uigurene som sitter internert og blir diskriminert, sier han.
Det forteller Borud at VG har som mål om å gjøre.
- Vi har ambisjoner for kritisk dekning også for dette mesterskapet, noe leserne våre vil se i de kommende ukene.