Dentsu slår sammen byråer og legger ned Vizeum som merkevare

Byrålederen i Iprospect fortsetter, mens Vizeum-sjefen får ny rolle.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Det japanskeide byrånettverket Dentsu, som i fjor høst kvittet seg med vedhenget Aegis fra merkevaren, fortsetter ryddejobben inn i 2021. Nå slås performance-byrået Iprospect og mediebyrået Vizeum sammen i alle markeder der de er til stede, og sistnevnte opphører som merkevare. 

Sammenslåingen av Iprospect og Vizeum skal gi et enklere byråoppsett, mindre administrasjon og større muligheter til å fokusere på kundene, forteller byråsjef i Dentsu Norge, Pelle Stensson.

- Alle land har hatt mulighet til å gjøre en lokal tilpasning av endringen for å på best mulig måte ta vare på kundene. Det vi har gjort i Norge er at vi har fordelt våre kunder mellom Iprospect, Carat og Red Dentsu X, sier han.

De fleste kundene går til «nye» Iprospect, men noen går til Carat og andre til Red Dentsu X. Den samme fordelingen gjelder de ansatte, som følger sine kunder. De fleste går til Iprospect, mens andre blir med kundene sine til de andre Dentsu-byråene.

- Det viktigste for oss er at våre kunder kommer godt ut av endringen, at de får beholde kundekontaktene sine og måten å jobbe på, men at de samtidig får tilgang til en enda større og bredere tjenesteportefølje, sier Stensson.

Ingen ansatte slutter som følge av sammenslåingen, forteller byrålederen i Dentsu, men det har vært enkelte rolleendringer for å tilpasse seg en fremtidig konkurransesituasjon.

Solberg fortsetter som byråleder

Nye Iprospect vil romme rundt 60 ansatte. Ingen ansatte slutter som følge av sammenslåingen, forteller byrålederen i Dentsu, men det har vært enkelte rolleendringer for å tilpasse seg en fremtidig konkurransesituasjon.

Det er Erik Solberg, nåværende leder i Iprospect, som skal lede det sammenslåtte byrået. Vizeum-sjef Kristin Brimi går inn i en ny rolle i konsernet som direktør for transformasjon og utvikling.

- Kristin skal videreutvikle det viktige samarbeidet mellom byråer og Dentsus tjenesteportefølje, og blir viktig for å få flyt og utvikling. Hun vil fortsatt være en leder på lik linje med byråledere og være en viktig brikke i byråledergruppen, sier Stensson.

Vizeum hadde en omsetning på over 770 millioner kroner i 2019 mens Iprospect omsatte for 150 millioner kroner. Hvor stort byrået blir etter sammenslåingen og flyttingen av kunder, vil ikke Stensson kommentere.

- Iprospect blir et betydelig byrå i Norge og jeg gleder meg til å være med på utviklingen, sier han.

Foruten byråsammenslåingen, er den største endringen i Norge at Iprospect blir et fullservice-byrå på lik linje med Carat og Red Dentsu X. Nye Iprospect kommer til å betjene en rekke store kunder som blant annet DNB og Vipps.

- Ligger det an til flere sammenslåinger?

- Nei, ikke på nåværende tidspunkt. Isobar leverer godt både i Norge og globalt og kommer fortsatt til å være et av våre viktigste byråer, og i dag ser jeg ingen grunn til å slå sammen noe mer. Nå er vi på linje med de globale retningslinjene i Dentsu, samtidig som vi har sterke og konkurransekraftige byråer i Norge, sier Stensson.

Les også: Dentsu-sjefen måtte erstatte fire ledereunder koronakrisen: - Ekstemt krevende

Til stede i nesten 100 markeder

Sammenslåingen skjer formelt 1. mars i Norge. Globalt er Iprospect er til stede i 93 markeder med mer enn 8000 ansatte. 

- Iprospect er designet for kunder i skjæringspunktet mellom merkevare og performance, sier global Iprospect-sjef Amanda Morrissey, i en pressemelding.

- Vi lever ikke lenger i et økosystem hvor disse elementene kan planlegges og kjøpes hver for seg. Vi må se forretning- og merkevaremål under ett, og på den måten skape større vekst for våre kunder, fortsetter hun.

Dentsu slår sammen byråer og legger ned Vizeum som merkevare