Tidligere denne uken kunne Kampanje omtale regnskapstallene til Se og Hør og Aller Media og et opplag som slår utviklingen i totalmarkedet. Historisk så nyter bladet godt av kjendiser som blir sammen og gifter seg eller som går fra hverandre. I så måte er kongelige brudd og bryllup godt stoff.
- Vi heier på kjærlighetene og er glad i bryllup, men brudd er ikke å forakte det heller. Vi skriver om hele livssyklusen fra fødsel til død, sier Se og Hørs sjefredaktør Ulf André Andersen til Kampanje.
Av og til oppstår det også svært krevende, presseetiske saker som da nyheten om Ari Behns bortgang slo ned i norske avisredaksjoner 1. juledag.
- Det var en tragisk nyhet og Ari Behn har alltid vært i spaltene våre og vi føler en nær tilknytning til ham. Det er klart det var kjempetrist, og det var mange hensyn å ta. Vi kom heller ikke ut før mange dager senere med vår papirutgave og da ble det viktig å være god digitalt, sier Andersen.
Visstnok var det VG, NRK og TV 2 som fikk pressemeldingen knyttet til Ari Behn sin bortgang og dødsårsak først, men bare minutter senere var hele Medie-Norge på saken om forfatteren som hadde tatt sitt eget liv. Alle mediene valgte å omtale det som et selvmord, noe som står i sterk kontrast til det tabubelagte temaet selvmord og selvmordsforsøk var i mediene frem til 2006 da nye presseetiske retningslinjer ble innført.
Ulf André Andersen har lang fartstid som journalist både som krimreporter i Dagbladet og senere på redaktørnivå i Se og Hør. Han har jobbet mye med selvmord i sin tidligere pressekarriere.
- Jeg syne det er bra at det er mer åpenhet rundt dette og tror ikke noen tar skade av det. Før skrev vi aldri om selvmord i pressen og det var ikke noe bra det heller. At folk får lov å snakke om det og at det er åpenhet, er viktig, sier han.