Av kjente kunder jobbet Harold Burson og PR-byrået hans med store selskaper som Philip Morris, Merrill Lynch og Shell og han var sentral i håndteringen av Tylenol-krisen til Johnson & Johnson og gasslekkasjen ved Union Carbide-fabrikken i Bhupal som tok livet av flere tusen mennesker.
Burson ble også kontaktet av toppsjefen i Coca-Cola Roberto Goizueta etter skandale-lanseringen av den altfor søte New Coke. Coca-Cola forsøkte å møte konkurransen fra nye brusmerker og markedsundersøkelser som tydet på at forbrukerne likte den søtere Pepsi-Cola. Svaret til Coca-Cola var å endre på Coca-Cola-resepten og lansere New Coke, men Harold Burson kunne fortelle den mektige Coca-Cola-sjefen at problemet var at markedsundersøkelsene ikke fanget opp det emosjonelle båndet mellom Coca-Cola og forbrukerne og at Goizueta hadde glemt symbolkraften som lå i den klassiske Coca-Cola-merkevaren. Salget av New Coke floppet og den nye colaen ble trukket tilbake fra markedet.
Harold Burson var også opptatt av Norge, og besøkte kontoret en rekke ganger. Han skal også ha vært involvert i arbeidet med søknaden til Lillehammer OL som ble ledet av Burson Marsteller i Oslo får Kampanje høre. For å sjekke om dette stemmer tar vi derfor kontakt med en av dem som jobbet på norgeskontoret på den tiden, Kai Krüger, som begynte i Burson-Marsteller allerede i 1979.
- Hadde Burson en finger med i spillet da Lillehammer vant OL?
- Om han ikke hadde en finger med spillet så var han i hvert fall veldig engasjert etter at vi i B-M i Oslo startet arbeidet for søkerbyen Lillehammer i 1983-84 og han var en varm supporter av det arbeidet vi gjorde. Han var faktisk til stede i Seoul under innspurten av kampanjen i 1988 da Norge fikk tildelt sitt OL, og han var synlig stolt over det faktum at et av B-M’s kontorer var så direkte involvert i det å kjempe for å vinne et OL, sier Krüger.