VM-favoritten Klæbo lanserer egen løpesko - lillebror bak kamera i ny reklamefilm

Skistjernen kommer ikke til å stille opp i mange reklamefilmer framover, ifølge far og manager Haakon Klæbo.

Publisert / Oppdater

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken

Johannes Høsflot Klæbo tok sesongens fjerde verdenscupseier i sprint da han viste konkurrentene ryggen i Otepää i Estland  lørdag. I morgen vil skiyndlingen dukke opp på tv-skjermen i en helt ny reklamefilm for løpesko-produsenten Hoka. Filmen har premiere på TV 2 og TVNorge, men du kan se førpremieren lengre nede i denne saken.

Klæbo inngikk et samarbeid med Hoka i fjor, og filmen slippes i forbindelse med at den  første Klæbo-modellen under navnet Clifton 5 lanseres i markedet.

- Jeg har løpt med Hoka-sko siden jeg var 16 år og siden løping er en stor del av treningshverdagen min er dette samarbeidet perfekt for meg. Jeg liker å jobbe med innovasjon og produktutvikling, og hos Hoka har jeg frie tøyler til å være med og utvikle skoene slik jeg vil, sier Klæbo.

Klæbo, som vant sprinten i verdenscupen i Otepää i Estland i dag, er blitt stadig bedre i sporet. Dermed blir 22-åringen stadig mer attraktiv og hetere blant sponsorene. Premiepenger, bonuser fra skifabrikk og utstyrsleverandører og sponsorinntekter strømmer inn i takt med verdenscuplederens dominans i langrennssporten.

Hans far og manager, Haakon Klæbo, vil ikke røpe hvor stor avtalen med Hoka er i kroner og øre.

- Hoka og Johannes har en god avtale for begge parter. Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i avtalen, sier Klæbo til Kampanje.

Skistjernen kommer ikke til å stille opp i mange reklamefilmer framover, ifølge Haakon Klæbo.

- Det blir nok ikke deltagelse i så mange reklamefilmer. Johannes sitt fokus er å gå fort på ski, og vi nærmer oss raskt VM, sier han til Kampanje.

Se filmen her: 

Splitter ny modell:

Johannes Høsflot Klæbo har inngått et samarbeid med løpeskoprodusenten Hoka. Nå er den første Klæbo-modellen ute i markedet.

Lillebror er medieansvarlig

Bak kamera i filmen står Ola Høsflot Klæbo, som er lillebror til Johannes Høsflot Klæbo. 17-åringen regnes som et like stort skitalent som det hans mer kjente storebror var da han var på samme alder, men han har valgt å satse på en musikkarierre. Han er dessuten medieansvarlig i familiebedriften der faren er manager, moren er administrerende direktør, søsteren er konsulent, morfaren er trener og storebroren er merkevaren og sportsstjernen.

- Jeg synes det er blitt en meget god film, og det er ekstra morsomt at det er Klæbos lillebror som har laget filmen, sier Elling Balhald, som er markedssjef for Hoka i Norge, til Kampanje.

- Skoene er nærmest utsolgt

Hoka ble etablert i 2009 av franske sportsbransje-veteraner som også er ultraløpere. Selskapet har nå sitt hovedkvarter i California, men Norge er det viktigste markedet i Europa. I Norge har Hoka et samarbeid med sportskjeden Sport 1.

- Det betyr svært mye for oss å ha med Johannes Høsflot Klæbo på laget. Vi jobber målrettet mot sportsbransjen, og da kunne vi ikke fått en bedre samarbeidspartner og representant enn Klæbo, sier Balhald til Kampanje.

Han fortsetter: 

- Klæbo har vært en del av Hokas internasjonale test-team i flere år allerede og gir produktutviklere og designerne kontinuerlige tilbakemeldinger på prototypene han tester, sier Balhald.

- Hva er målet med filmen?

- Filmen er først og fremst profilbyggende, både for Sport1 og Hoka. Jeg regner med at filmen vil skape et sug etter den nye skoen i markedet.

Han forteller at de nye skoene er god butikk.

- De nye Johannes-skoene er nærmest utsolgt allerede, så responsen har vært ekstremt god. Butikkene opererer nå med ventelister.

Til høsten kommer en ny modell.

VM-favoritten Klæbo lanserer egen løpesko - lillebror bak kamera i ny reklamefilm