Drømmesalg for Sumo med Solskjær

Og strømmesjefen i TV 2 tror det er mer å hente fra Solskjær-effekten. Se tallene her.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

- Det har vært enorm interesse, både for å følge Solskjær, men også for det øvrige sportstilbudet i TV 2 Sumo, sier administrerende direktør i TV 2 Sumo, Christian Birkeland etter seiersrekken til Manchester United-trener, Ole Gunnar Solskjær.

Hjemmebanen til Manchester United omtales ofte som Drømmenes teater - The Theatre of Dreams - og det er mange som opplever at drømmer blir virkelige for tiden på Old Trafford. Ansettelsen av norske Ole Gunnar Solskjær har vært en drøm både for en av verdens mest kjente klubber, Manchester United, og rettighetshaver til Premier League, TV 2.

Ikke bare har Solskjær fått en perfekt start på managerkarrieren etter at han tok over klubben 19. desember i år. Solskjærs drømmestart har også blitt god butikk for TV 2 som sitter med rettighetene til å vise Premier Leauge-kampene i Norge både på kanalens egen strømmetjeneste TV 2 Sumo og hos tv-distributørene. 

Sist helg kunne TV 2-direktør Christian Birkeland fortelle Adresseavisen at Sumo har hatt en økning på hele 25 prosent i antall abonnenter. Hvor mange abonnenter det tilsvarer i rene tall, ønsket imidlertid ikke TV 2 å kommentere.

- Det har vært en god vekst og vi har hatt en økning på 25 prosent – i tillegg til det som måtte komme fra distributørene, sier Birkeland til Kampanje.

Vi var veldig fornøyd med fjoråret, men det er klart det som skjedde rett før jul i fjor med Solskjær har gitt oss en veldig god fart inn i 2019. Christian Birkeland

Mersalg på nærmere 25.000

Birkeland kommenterer ikke de konkrete abonnementstallene, men etter det Kampanje kjenner til har salget av Sumo-abonnement med Solskjær som trener, vokst med mellom 20.000-25.000 abonnenter.

Med et grunnfjell av Premier League-kunder på TV 2 Sumo på rundt 100.000 abonnenter, betyr det at TV 2 Sumo nærmer seg 125.000 betalende fotballseere.  Totalt har TV 2 Sumo rundt 400.000 kunder.

I tillegg er det de høyest prisede produktene, «Total» og «Premier League», som er bestselgerne. De to pakkene selges på løpende månedsbasis, men ville hatt en årspris på henholdsvis 3.990 kroner og 4.290 kroner i året.

Dersom disse de nye kundene blir værende i ett år som Sumo-kunder, vil det gi TV 2 et mersalg på nærmere 100 millioner kroner. Her skal det imidlertid sies at TV 2 som andre strømmeaktører alltid opplever kunder som velger å si opp abonnementet etter en viss tid (såkalt churn, eller den gjennomsnittlige tiden en abonnent forblir i kundeforholdet, red. anm.). Hopper kundene av etter et halvt år kan TV 2 likevel plusse på 50 millioner kroner i omsetning. 

- Er det enda mer morsomt å være Sumo-sjef i dag enn i fjor høst?

- TV 2 Sumo hadde en god vekst i 2018, det skal sies. Vi var veldig fornøyd med fjoråret, men det er klart det som skjedde rett før jul i fjor med Solskjær har gitt oss en veldig god fart inn i 2019.

Gleder seg:

TV 2 Sumo-sjefen Christian Birkeland gleder seg over det sterke abonnementssalget på kanalens strømmetjeneste. - Interessen øker når det er nordmenn på internasjonale lag, sier han. Foto: Eivor Eriksen.

- Har blitt en enda mer spennende liga å følge

TV 2 har de siste årene hatt rettighetene til å vise kampene fra den engelske toppfotballen etter flere tøffe rettighetsoppgjør med store mediekonsern som Bonnier, Discovery og det som i dag heter Nordic Entertainment (TV3 og Viasat).

Prisen på rettighetene på det norske markedet har aldri blitt bekreftet, men det er all grunn til å tro at investeringene for den siste rettighetspakken krabber opp mot to milliarder kroner over en tre årsperiode.

- Så nå har Premier League blitt et enda mer lønnsomt produkt?

- For nordmenn er i hvert fall Premier League blitt en enda mer spennende liga å følge når man har en slik person på et så sentralt lag. Det er flere som synes Premier League har blitt enda mer spennende med Solskjær som manager på Manchester United.

For med Solskjær som sjef har Manchester United i tur og orden slått både Cardiff, Huddersfield, Bournemouth, Newcastle og Reading, og dermed står Solskjær & co. med fem seire ut av fem mulige.

- Hva tenker man når noe slikt skjer og det kommer så mange nye abonnenter «out of blue»?

- Det er jo veldig hyggelig, men her må jeg berømme alle i TV 2 som har snudd seg rundt for å gjøre det beste ut av det. Vi har Norges beste sportsredaksjon, og vi har de flinkeste folkene i TV 2 Sumo som tilpasser dette til strømmeuniverset. Vi har jo også vist alle kampene hans og ønsker jo å være gode og snu oss raskt rundt.

- Har TV 2 Sumo hatt flere Premier League-kunder noen gang?

- Jeg kan bekrefte at vi ikke har hatt høyere abonnementstall på Premier League, sier TV 2 Sumo-sjefen.

Tror på fortsatt Solskjær-effekt

Den store testen mener Birkeland kommer i februar når Manchester United skal ut og spille åttendelsfinale mot PSG i Champions League. TV 2 har gjennom en avtale med Nent-gruppen denne sesongen fått muligheten til å vise to kamper fra hver runde i den internasjonale turneringen – det kan gi ytterligere salg for TV 2 Sumo og Christian Birkeland.

- Så det er mer å hente her. Solskjær-effekten er ikke tatt ut enda?

- Det er ikke noe som tyder på det i hvert fall. Det har vært økt salg i forkant av hver kamp og vi ser at de som kommer inn på Solskjær også ser ander Premier League-kamper, og det er viktig for totalopplevelsen av produktet.

- Så nå venter dere bare på at Martin Ødegaard kommer til Liverpool eller Chelsea?

- Hehe…Vi vet jo fra historien at interessen øker når det er nordmenn som spiller på internasjonale lag, men så handler dette også om at alle som jobber med Premier League i TV 2 forsøker å lage en så bra opplevelse for seerne rundt produktet som overhodet mulig og det synes vi lykkes bra med, sier han.

Drømmesalg for Sumo med Solskjær