Berge blir design-sjef i Bouvet

Og nå skal den tidligere Rema-rådgiveren også jobbe med Coop.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Den tidligere Rema-rådgiveren Njål Berge har fått seg ny jobb og går inn som leder og konsulent i designavdelingen hos konsulentselskapet Bouvet. Den skal han lede sammen med Ann-Kristin Hansen og Heidi Borthne Nymoen under ledelse av tidligere TV2-topp, Hege Kosberg, som er direktør for Bouvet Kundeopplevelse. 

- Vi har ikke ansatt Njål Berge fordi han skulle ta med seg kunder, vi har ansatt han på grunn av kompetansen hans, og for det han kan tilføre fagmiljøet. Han har lang erfaring fra å jobbe med innsikt og analyse, forteller Kosberg til Kampanje.

Det norske konsulentselskapet som spesialiserer seg på digital kommunikasjon og teknologi omsetter for over 1,2 milliarder kroner, og jobber blant annet med kunder som Politiet, Tine, Hurtigruten, Gjensidige, NRK, Viasat, Statoil og Vinmonopolet.

- Jeg føler det skjer så mye spennende i den store digitale verdenen i dag. Jeg jobbet i Norges første webbyrå i sin tid i '98, så nå føler jeg at sirkelen er sluttet. Nå har jeg kommet til et sted hvor jeg kan få lov og utvikle meg, sier Berge til Kampanje. 

Les også: Tidligere TV 2-topp blir Bouvet-direktør

Bouvets kundeopplevelsesavdeling nærmer seg 150 personer og har i 2018 ansatt over 40  nye fjes. Designavdelingen, som er en del av kundeopplevelse, består i dag av 55 personer. Noen få sitter igjen fra Bouvets tidligere reklameavdeling, men både Kosberg og Berge er klare på at det ikke er tradisjonell reklame de skal drive med. 

- Avgrensningsområdet vårt går mot at vi ikke skal være en reklamesatsing, men at vi skal styrke satsingen på digital kommunikasjon som websider, chatboter og den type ting, sier Berge, som skal ha ansvaret for fagområdene kommunikasjon og innovasjon. 

Jeg blir ikke en sentral figur i dette forholdet, og i snitt bruker jeg vel ikke mer enn to timer i uken på dette foreløpig. Njål Berge om Coop-jobbingen

Skal jobbe med Coop

Den tidligere Rema-rådgiveren tiltrådte stillingen i oktober, og før denne tid satt Berge en kort periode hos gamlebyrået SMFB, som han selv var med på og gründe i sin tid. Da SMFB landet Coop Obs i en omfattende byråkonkurranse i høst, hadde Njål Berge en finger med i spillet. Han var nemlig innleid for å hjelpe til med pitsjen, da som selvstendig næringsdrivende. Nå skal han fortsette i dette kundeforholdet på vegne av SMFB, men som utleid Bouvet-konsulent.

Berge bekrefter overfor Kampanje at han skal jobbe med Coop fremover, men kun som en «sparringspartner», ifølge ham selv.

- Jeg blir ikke en sentral figur i dette forholdet, og i snitt bruker jeg vel ikke mer enn to timer i uken på dette foreløpig. Dette gjør jeg så lenge vi har kapasitet til det, og om Hege har noen andre kunder jeg må hjelpe, så kommer det først. Det gir mye å få ha den lille «feelingen» med reklamebransjen fortsatt, selv om jeg skal jobbe med mye annet og, forteller Berge.

- Når jeg har hatt tid til overs så har jeg jobbet på alle kunder SMFB har ønsket, som ikke har vært i konkurranse med kunder jeg har jobbet på selv, fortsetter han. 

Coop: - Helt uproblematisk

Berge har hatt lengre og tette kundeforhold med H&M, Aller og nevnte Rema 1000. Han jobbet med dagligvarekjeden i nærmere et tiår i tett tospann med tidligere Rema-topp, Lars Kristian Lindberg. Der var han blant annet med på å utforme den mye omdiskuterte Æ-kampanjen. 

Les også: Avslører planene som satte konkurrentene i sjakk

- Kan det være problematisk at du nå hjelper Coop på vegne av SMFB siden du var så tett involvert hos Rema?

- Nei, Lars Kristian har alltid vært ekstremt profesjonell og kun delt informasjon som har vært helt nødvendig, og jeg ville selvfølgelig aldri delt eventuell informasjon med Obs. Ikke har de spurt meg heller. Coop Obs har valgt SMFB som reklamebyrå fordi de er fantastisk flinke kreativt og kan salg - ikke fordi jeg har jobbet med Rema, svarer Berge. 

Markedsdirektør i Coop, Aud Lundstad, mener også at det er helt uproblematisk at Berge tidligere har jobbet tett på konkurrenten. 

- SMFB er det nye reklamebyrået til Obs, og Njål Berge er tilknyttet dette byrået. Norge er et lite land, og folk bytter jobb ofte. Da er det naturlig at veier krysses, og vi ser det som helt uproblematisk at Berge tidligere har vært ansatt hos en av våre konkurrenter, sier Lundstad til Kampanje.

- Får dere dratt nytte av hans lange retail-kompetanse, blant annet fra Rema?

- Ja, det gjør vi. Vi ønsket oss et byrå som forstår og har god innsikt i retail. Det har vi funnet i dem vi jobber med i SMFB. Dette inkluderer selvsagt også Berge.

- Som en av grunderne av SMFB har vi et langt og godt forhold til Njål Berge.

SMFB-sjef, Kristian Kristiansen, er glad for at de har Berge med på laget. 

- Som en av grunderne av SMFB har vi et langt og godt forhold til Njål Berge. Vi har jobbet med Njål en rekke ganger opp gjennom årene. 

Han utelukker heller ikke at Berge kan bli brukt i andre kundeforhold.

- Å ha tilgang til Njål med sin retail-kompetanse er flott og vi håper at Bouvet fortsetter å la oss ha mulighet til det, sier Kristiansen til Kampanje.

En annen storaktør som har reklamekontoen sin hos SMFB er sportskjeden Gresvig. Der sitter nå tidligere Rema-direktør Lars Kristian Lindberg som adminidrerende direktør. Lindberg og Berge skal fortsatt ha ett tett forhold den dag i dag. Da Lindberg måtte forlate Rema 1000 høsten 2017 etter fallende omsetningstall og den feilslåtte bestevenn-strategien, ble heller ikke Berge værende i dagligvarekjeden. 

- Det var uaktuelt. Jeg ville rett og slett følt det litt illojalt, sier Berge. 

- Lindberg har skaffet seg en ny stilling – er det noe muligheter for en gjenforening?

- Jeg håper jo å få jobbe med alle mulige spennende oppdrag og jeg skjønner at det blir fristende og trekke de koblingene når vi har jobbet så tett sammen. Vil han leie meg er han hjertelig velkommen til å ringe Hege, nå er jeg hennes.

Les også: Måtte gå i Rema 1000 – nå blir han toppsjef i Gresvig

Berge blir design-sjef i Bouvet