Abonnér på Kampanjes nyhetsbrev
Ved à klikke på "Abonner" godtar du vår personvernerklæring
INNSIKT
Onsdag får de ansatte i de ulike mediehusene og avdelingene i Schibsted beskjed om hvordan de vil rammes av nedbemanningen i konsernet.
Ifølge Kampanjes kilder, skal VG kutte 33 årsverk, Aftenposten 26 årsverk og Bergens Tidende kutte 13 årsverk.
- Det er et høyt tall, men vi mener det er nødvendig å ta drastiske grep for å sikre lønnsomheten vår fremover, sier sjefredaktør Gard Steiro i VG til Kampanje.
Les mer: - Nødvendig å ta drastiske grep
Også i Sverige blir det store kutt. Totalt skal 40 årsverk kuttes i de svenske Schibsted-mediene.
Les mer: Schibsted kutter 40 årsverk i Sverige
Stavanger Aftenblad skal redusere bemanningen med åtte årsverk. Det tilsvarer ti prosent av staben.
- Vi har godt håp om å få til dette gjennom frivillige ordninger, skriver sjefredaktør Kjersti Sortland i Stavanger Aftenblad til Kampanje.
E24 skal kutte fire årsverk. Det tilsvarer rundt 12 prosent av bemanningen.
- Det er en tung dag både i E24 og hele Schibsted. Det er ingen tvil om at det preger stemningen. Noe annet ville vært rart, sier Grønning til Kampanje.
Les mer: Fire må gå i E24 – legger ned USA-kontor
Tidligere i dag slo Kampanje fast at Aftenposten måtte kutte over 20 årsverk. Nåbekrefter stabssjef Morten Andersen i Aftenposten at det dreier seg om 26 årsverk.
Det utgjør en reduksjon på 12 prosent av dagens 216 stillinger. I tillegg vil Aftenposten redusere andre kostnader.
Aftenposten tilbyr sluttpakker til alle ansatte, og AFP med gavepensjon til alle som er født i 1965 eller tidligere. Størrelsen på sluttpakken avgjøres av ansiennitet og alder.
Ifølge Kampanjes kilder er mange bekymret for konsekvensene av en såpass stor reduksjon. I skrivende øyeblikk sitter Aftenposten i en spørsmålsrunde med sjefredaktør Trine Eilertsen. Der rettes det kritiske spørsmål om et kort sluttpakkevindu.
Som Kampanje skrev tidligere i dag er fristen for å søke 9. mars.
Sjefredaktør Trine Eilertsen har tidligere uttalt til Kampanje at den underliggende økonomiske utviklingen i avisen går feil vei.
- Det digitale abonnementsmarkedet tikker og går, men fallet papir er høyere enn inntektsveksten vi har digitalt. Den digitale lønnsomheten ble veldig mye svakere i fjor og da er det bedre å gjøre noe med når du først innser det enn når problemet blir større. Vi skal klare å komme ut av dette uten å være for svekket og vi skal gjøre det så raskt som mulig, sier Eilertsen.
Les mer: Over 20 årsverk må gå i Aftenposten – slik blir kuttene i Schibsted