Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery har fått ansvaret med å koordinere regjeringens innsats for å «styrke befolkningens digitale motstandskraft mot desinformasjon og uønsket påvirkning».
Mandag inviterte hun til et innspillsmøte der en rekke aktører fra næringslivet, mediebransjen og det offentlige fikk muligheten til å påvirke arbeidet hennes.
Der gjorde Jaffery det klinkende klart at hun ikke vil innføre et forbud mot å spre desinformasjon.
- Vi kan ikke forby alt det vi ikke liker. Det skal ikke bli forbudt å spre desinformasjon, sa hun under møtet.
Det hun vil gjøre er å gi folk bedre forutsetninger for å vurdere hva som er sant og hva som er usant. Målet er å komme frem til noen konkrete forslag allerede i løpet av våren.
- Dette er et pågående arbeid og det er ikke sånn at forslagene vil stå til evig tid. Dette er et dynamisk område som endrer seg veldig raskt, understreker hun overfor Kampanje.
- Hvem står i første linje i denne kampen? Er det redaktørstyrte medier, teknologigigantene, politikerne eller noen andre?
- Jeg tror vi må gjøre det sammen. Den største og viktigste biten er innbyggerne selv. At vi alle innbyggere gjør oss selv motstandsdyktige til å reflektere over det vi leser, ser og hører.
- Har du tro på merking av et som er sant og usant som en løsning?
- Et av forslagene innebærer at det som er KI-generert skal merkes. Det mener jeg folk har rett til å vite. Men å stemple meninger vi ikke liker som usanne, sånn skal vi ikke ha det.