NRK-profiler håpet på boblebading med Haaland: - Måtte hatt litt mer enn en lisensfinansiert sjekk

Morten Ramm og Erik Solbakken står straks klare i en ny fotballdokumentar om det norske herrelandslaget, men den største stjernen av dem alle fikk de ikke i tale.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

14. mars går humorprofilene Erik Solbakken og Morten Ramm på lufta på NRK med dokumentarserien «Drømmen om EM».

- I utgangspunktet håpa vi på å kunne juble oss inn i herrenes første mesterskap på 24 år, men det skjedde ikke. Likevel har det vært spennende å jobbe dokumentarisk med dette, sier Solbakken til Kampanje.

Han og Ramm har fulgt fotballherrene gjennom deres seneste EM-kvalifisering, som i høst endte uten billett til europamesterskapet som tar plass i Tyskland til sommeren. I dokumentaren, som er på fem episoder, får seerne et nærmere innblikk i landslaget under kvalifiseringen, og de norske fotballprofilenes liv.

- Det har vært både morsomt og hyggelig å følge gutta. Det er en veldig fin gjeng. I dokumentaren ser vi en litt annen side av dem enn de spillerne som dukker opp i pressesoner og til vanlig gir «autopilot»-svar, sier Solbakken.

Solbakken og Ramm har tidligere vært å se sammen i VGTVs humordokumentar «Bordtenniskameratene» hvor de selv er hovedrollene. De var også sammen om et TV 2-program tilbake i 2018 med navnet «Torsdagsfilmen».

Nå gjør de seg altså klare for NRK. Det er første gang Ramm gjør et prosjekt på vegne av statskanalen, mens Solbakken tidligere har vært å se på NRK-skjermen blant annet med Hasse Hope i humorprogrammet «Karl Johan».

Les også: Lager TV-serie om landslagsgutta: - Mye fotballdramatikk

Fulgte med:

Bakerst i dette bildet ser man Morten Ramm og Erik Solbakken (med hendene i lomma) selv bli filmet av en kameramann. Bildet er tatt under en trening med herrelandslaget i fjor vår. Foto: NTB.

Fikk ikke med Haaland

Da Kampanje omtalte duoens dokumentarprosjekt torsdag morgen kom det frem at seerne vil bli kjent med blant annet Martin Ødegaard, Alexander Sørloth, Oscar Bobb og Leo Skiri Østigård. Men den største stjernen av dem alle, Erling Braut Haaland, glimrer med sitt fravær.

- Hvor blir det av han?

- Det lurer vi også på. Det sto ikke på at vi prøvde, men vi fant tidlig ut at det var vanskelig å komme gjennom den troppen som beskytter han. Vi ville veldig gjerne tusle rundt i pysjen med Haaland og hoppe i boblebad med han og Kim Kardashian, men da måtte vi nok hatt litt mer enn en lisensfinansiert sjekk, sier Solbakken lattermildt og fortsetter:

- Men det er nok ikke Erling sin skyld heller. Han har et svært støtteapparat.

- Ville dere fått flere seere med Haaland?

- Jeg tror serien i seg selv er interessant for mange, men selvfølgelig – han er verdens største superstjerne. Man kan ikke jobbe i TV og si «nei, Haaland trenger vi ikke». Det hadde selvfølgelig vært hyggelig å ha han med.

Nå håper Solbakken at Haaland ser dokumentarserien og melder seg til en mulig ny sesong.

- Lewis Hamilton var litt reservert i første sesong av F1-dokumentaren «Drive to survive», men åpnet seg opp senere. Vi får håpe Haaland føler på det samme og tenker «her burde jeg vært med».

Utelukker ikke flere sportsdokumentarer

Ramm og Solbakken er for de fleste mest kjent som humorprofiler. Selv om de nå orienterer seg rundt i dokumentarens verden lover Solbakken at de vil by på seg selv og spre latter også i dokumentarserien.

- Hvordan anretter dere denne dokumentaren? Blir det mye humor?

- Vi tar med våre personligheter i prosjektet på godt og vondt. Det har skjedd at vi har pratet med fotballspillerne og lurt på om vi intervjuer dem eller bare står og raller. Vi er deltakende i dokumentaren vi også, og det blir en hefting blanding av roller og virkelige oss, sier Solbakken.

- Kunne dere tenkt dere å følge flere kvalifiseringer?

- Det kunne vi fort gjort. Vi har fått smaken på å være tett på fotballbegivenhetene, men det er opp til folket om de synes det er interessant å følge med på. Vi har allerede abstinenser etter å lage mer.

- Kvinnene skal ut i en kvalifisering for EM 2025. Kunne det vært noe?

- Absolutt. Det skal ikke stå på oss der. Med alt som skjer både i kvinnefotballen generelt og alle de store profilene Norge har så er det sikkert mange spennende historier, men det er NRK som sitter på pengesekken, sier Solbakken.

NRK-profiler håpet på boblebading med Haaland: - Måtte hatt litt mer enn en lisensfinansiert sjekk