Oljegigant bommer på første forsøk i Reklamebørsen: - Har så vidt kommet i gang

Olje- og gasselskapet Vår Energi har inngått et sponsorat av alpinlandslaget, men sliter med å nå gjennom med budskapet.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist
Anette Johansen-Desjardin
Dag Robert Jerijervi Journalist

Jumboplasseringen i årets første utgave av Reklamebørsen går til olje- og gasselskapet Vår Energi som legger seg i bunnsjiktet på alle de syv parameterne med filmen «Energi til neste steg».

Av de spurte er det kun 18 prosent av respondentene som kan huske å ha sett reklamefilmen og kun én av ti sier at de liker filmen bedre enn andre reklamefilmer.

- Vår Energi vil fortelle det norske folk at de sponser Norges Skiforbund. Svært få har imidlertid noen oppfatning av merkevaren og med rundens nest svakeste branding og aller svakeste liking er det lite som tyder på at denne kampanjen vil endre vesentlig på det, sier innsiktssjef Håvard Ose i EssenceMediacom, som står bak undersøkelsen.

Kun 1,4 prosent av respondentene har lagt merke til reklamen fra Vår Energi, likte den bedre enn annen reklame og syntes det var lett å huske hvem det var reklame for. Det plasserer filmen helt sist på sammenlagtscore i Reklamebørsen.

Vår Energi velger å se positivt på resultatene.

- Jeg kjenner verken forutsetningene for målingen eller detaljer om resultatene, men hvis det er tilfelle at så mange som 18 prosent husker filmen og at 45 prosent av de spurte har en oppfatting av Vår Energi, har vi oppnådd mer enn vi trodde var mulig på så kort tid og med gjeldende budsjett, sier kommunikasjonssjef i Vår Energi, Andreas Wulff til Kampanje.

Se filmen her:

- Et ungt selskap med en ukjent merkevare

Ifølge Wulff er Vår Energi et av Norges største olje- og gasselskap og blant verdens raskest voksende i deres industri.

- Til tross for det er vi et relativt ungt selskap med en ukjent merkevare. Vi ønsker å styrke kjennskapen til selskapet, blant ulike målgrupper både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, sier Wulff.

Han forklarer at de som produsent av olje og gass ikke har noen direkte kontaktflate og synlighet mot forbrukerne i form av produkter eller tjenester.

- Vi driver ikke såkalt nedstrøms-virksomhet. Vi har for eksempel ingen bensinstasjoner, som ville gitt økt oppmerksomhet, og våre annonsebudsjett er i tillegg små sammenliknet med store «consumer brands», legger han til.

At olje- og gasselskapet har en vei å gå i å bygge merkevare, blir tydelig av at 55 prosent av undersøkelsens 533 respondenter oppgir at de ikke har noen oppfatning av Vår Energi som merkevare.

Det ønsker Wulff å gjøre noe med.

- Selv om vi har god liking blant de som kjenner oss, har vi lav kjennskap i den generelle befolkningen. Som et ledd i dette arbeidet har vi nylig inngått et langsiktig samarbeid med Alpinlandslaget. Synliggjøring av samarbeidet har så vidt kommet i gang, men vi legger opp til noe mer aktivitet inn mot innspurten av sesongen.

Knepen seier til Norsk Tipping

Som Kampanje tidligere har skrevet, er det Norsk Tipping som går seirende ut av årets første utgave av Reklamebørsen med filmen «Doggybag», som inngår i serien av reklamefilmer med katten Risotto.

- I en måned hvor ingen filmer dominerer på tvers av parametere var det Norsk Tipping som til slutt dro hjem sammenlagtseieren med knappest mulig margin, sier Håvard Ose i EssenceMediacom.

Norsk Tippings reklamefilm scorer best på effektivitet, mens Helsedirektoratet har månedens best likte film.

Les mer: Norsk Tipping vinner årets første Reklamebørsen: - Knappest mulig margin

Likingtoppen:

Helsedirektoratet plasserer seg på toppen over de mest likte reklamefilmene i januar. Kilde: EssenceMediacom

Oljegigant bommer på første forsøk i Reklamebørsen: - Har så vidt kommet i gang