Han blir TV 2s nye PR-mann: - Å jobbe i byrå var ikke aktuelt

Roger Valhammer blir TV 2s nye direktør for samfunnskontakt. Han trekker frem allmennkringkasteravtalen som noe av det han skal jobbe med.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

I formiddag kom meldingen at tidligere byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer (38) går inn i en nyopprettet stilling som direktør for samfunnskontakt i TV 2s avdeling for selskapskommunikasjon. Her skal han jobbe tett med toppsjef Olav T. Sandnes og organisasjon- og kommunikasjonsdirektør, Lene Eltvik Vindfeld og Valhammer sier til Kampanje «at han gleder seg til å ta fatt på oppgavene». 

 -  TV 2 har alltid jobbet med samfunns- og myndighetskontakt, men med denne nye rollen blir ansvaret mer tydeliggjort, sier Valhammer til Kampanje. 

Valhammer var byrådsleder i Bergen fra 2019 til 2022, og har tidligere vært blant annet samfunnskontakt og strategisk rådgiver i ledelsen i Sparebanken Vest, og daglig leder av Vestlandskonferansen. 

Han mener «det knapt er mulig å overvurdere hvor viktig uavhengige, redaktørstyrte medier med høy tillit i befolkningen er.»

- Derfor er jeg utrolig glad for denne muligheten. Gjennom sitt samfunnsoppdrag byr TV 2 på nyhetsjournalistikk, meningsmangfold og redaksjonelt innhold av svært høy kvalitet, og som ikke minst samler folk over hele landet, sier han.

Ansettelsen kommer rett etter at TV 2 nylig ansatte Lene Eltvik Vindfeld som ny organisasjon- og kommunikasjonsdirektør, noe Kampanje omtalte sist helg. 

Les også: Ny TV 2-topp gjør comeback i mediebransjen: - Jeg trodde kjærlighetssorgen hadde gått over

Vi må kunne håndtere det som kommer av krevende saker, og der er jeg godt skodd fra bystyret i Bergen. Roger Valhammer, ny TV 2-direktør

Skal jobbe med allmennkringkasteravtale

Roger Valhammer trekker frem allmennkringkastingsavtalen, som TV 2 har med den norske staten, som noe han skal jobbe med. Han trekker frem avtalen som et eksempel på hvor viktig det er å jobbe med samfunnskontakt. 

- Det handler om å fortelle historien om TV 2. Hvem er vi, hvorfor finnes vi, hvorfor er vi viktig for alle som bor i Norge, hvorfor er det viktig å ha en allmennkringkaster som TV 2, hvilken forskjell skal vi utgjøre, og bygge opp under det. Det er målet, forteller han. 

Den tidligere byrådslederen påpeker at det at TV 2 har hovedkontor i Bergen er avgjørende for mediemangfoldet i Norge. 

- Det at vi er utenfor Oslo er essensielt for mediemangfoldet som bidrar til innovasjon og nyskapende medieteknologi som løfter hele mediebransjen. I en tid der algoritmer styrer våre vaner og folk kan velge akkurat hva de vil se på og som bekrefter vårt verdenssyn så er det viktig å ha to kringkastere som skal informere og underholde gjennom nyheter, sport og serier vi ellers ikke hadde valgt. TV 2 er avgjørende i den sammenheng, sier han. 

- Ville ha en arbeidsgiver jeg tror på

TV 2 har de seneste årene ligget i en lang rekke med konflikter med flere av de største TV-distributørene på markedet. Men bråk er også noe den tidligere byrålederen kjenner godt til fra sin forrige jobb i bystyret i Bergen. Valhammer gikk av som byrådsleder i Bergen i oktober i fjor. 

- Tror du det likevel blir mindre bråk i den nye jobben? 

- TV 2 er i alle sine hjem og er viktig for mange, det vil naturligvis være diskusjon rundt valg TV-kanalen tar, det skaper engasjement. I Bergen snakker vi ikke om at folk er sinte, en stor skala for engasjement er positivt. TV 2 ønsker først og fremst å formidle, skape og fortelle historier som gjør nyheter, sport og underholdning tilgjengelig for folk. Også må vi kunne håndtere det som kommer av krevende saker, der er jeg godt skodd fra bystyret i Bergen, understreker han. 

Valhammer forteller Kampanje at det var et jobbtilbud han ikke kunne takke nei til og sier at det aldri var aktuelt å begynne i PR-bransjen.

- For meg var det viktig å jobbe for en aktør som TV 2, der jeg brenner for det de står for med tanke på verdier, samfunnsoppdrag, demokrati, mediemangfold osv. Det var det som trigget meg med TV 2. Jeg ville ha en arbeidsgiver som jeg tror på, spesielt med tanke på viktigheten av mediene og det som skjer i verden, med utviklingen i flere land. Å jobbe som rådgiver i et byrå var ikke aktuelt, avslutter han. 

TV 2s toppsjef Olav T. Sandnes mener ansettelsen av den nye direktøren for samfunnskontakt er viktig. 

- Vi i TV 2 vil være med på å sikre et norsk, mangfoldig medietilbud i en tid der de globale aktørene tar større og større plass. Det krever relevant journalistikk og gode programmer, men også å sørge for en bred forståelse for vår rolle i norsk offentlighet. Derfor er jeg svært fornøyd med at Roger Valhammer har sagt ja til denne viktige jobben, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 Olav T. Sandnes.

Han blir TV 2s nye PR-mann: - Å jobbe i byrå var ikke aktuelt