Grandiosa velger Tix og vraker Tiktok i jakten på generasjon Z: - De skal elske oss

- Vi vurderte mange forskjellige ideer og etter hvert også mange forskjellige samarbeidspartnere, sier markedssjef i Orkla.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

- Vi føler at vi står på skuldrene av en stolt tradisjon, men vi forsøker oss alltid å flytte oss inn i nåtiden, sier senior markedssjef i Orkla, Ingrid Rønneberg Næss, til Kampanje om hvorfor de har fått Tix til å skrive og synge låten for nye Grandiosa Delux.

Mye har skjedd siden Grandiosa og Lars Kilevold toppet VG-lista med låten «Respekt for Grandiosa» i 2006. Denne gangen falt valget på Andreas «Tix» Haukeland, som hadde sitt gjennombrudd som produsent av omstridte russelåter, før han etablerte seg på toppen av de norske Spotify-listen, vant Melodi Grand Prix-vinner og sikret sin posisjon som folkekjær artist gjennom deltakelse i «Hver gang vi møtes».

- Vi vurderte mange forskjellige ideer og etter hvert også mange forskjellige samarbeidspartnere, da det ble aktuelt. Da vi tok opp dialogen med Tix og skjønte at han hadde mange sammenfallende verdier, så ble dette samarbeidet ekstra spennende, sier Næss.

Både Grandiosa og Tix er ifølge Næss stemningsskapende, inkluderende, befriende og ukomplisert.

- Det forsøker vi å levere på i alt vi gjør, sier hun.

Artisten selv er helt på linje i en pressemelding fra Orkla.

- Jeg spiser helt ekstremt mye Grandiosa og ser på merkevaren som en norsk kulturskatt. Også liker jeg at Grandiosa er målrettet om å være for alle, på samme måte som jeg forsøker å være med musikken min, sier Haukeland.

Det er som vanlig Try som står bak reklamekampanjen til Grandiosa. Musikkvideoen er regissert av Harald Zwart, og verken Try, Zwart, Orkla eller Tix sparer på kruttet.

Kenneth Lamond og Even Moseng har kreativt team i Try med Yngve Holtberget som rådgiver og Yvonne Sollihagen som prosjektleder. 

Se filmen her. Saken fortsetter under.

- Alle skal ha en «sweet spot» for Grandiosa, men generasjon z skal elske det

Musikkvideoen på to minutter og førti sekunder som er lastet opp på YouTube står sentralt i kampanjen, men den skal bare vises på TV i sin helhet et par ganger førstkommende helg. Orkla har utviklet tre versjoner på 45, 25 og 15 sekunder som vil dukke hyppigere opp på TV-skjermen.

TV er fortsatt viktig for Grandiosa, forteller markedssjefen.

- TV er en stor del av miksen for å få bredde. Vi sier at alle skal ha en «sweet spot» for Grandiosa, men generasjon z skal elske det.

Denne uken gikk derfor også startskuddet for en digital kampanje som skal treffe målgruppen 18 til 25 år.

- De sitter kanskje ikke benket og ser på TV. Vi har brukt et «second unit team» til å lage interessant digitalt innhold vi håper treffer dem midt i hjertet. Det er viktig for oss at det skal være det samme universet, men i stedet for at vi klipper ned fra langversjonen, lager vi helt egne uttak på det.

- Har dere flyttet inn på Tiktok?

- Nei, vi er alltid varsomme med markedsføring mot barn, så da fant vi ut at TikTok ikke er et format vi vil gå inn på. Den digitale kampanjen foregår på Snapchat, Instagram og Facebook.

- Står ikke og faller på Tix

Tilfeldighetene skulle ha det til at lanseringen av låten «Delux» skjedde omtrent samtidig som det blusset opp en debatt om en annen fersk Tix-låt kalt «Hvis jeg forlot verden». Mental Helse har kritisert Tix for å presentere selvmord som en vei ut av kjærlighetssorg i denne låten.

Artisten har svart på kritikken på Instagram. Der skriver han blant annet at han mener tekstutdraget som diskuteres er tatt ut av kontekst og kan mistolkes.

Debatten påvirker ikke lanseringen på noen måte, ifølge Ingrid Rønneberg Næss.

- Tix har mange lanseringer på blokken. Vi har ikke kunnet styre denne lanseringen utifra hva han gjør for øvrig, sier hun til Kampanje.

- Er dere redd for at deres låt drukner litt i andre nye låter fra Tix?

- Nei, vi tenker at denne kampanjen står ikke og faller på Tix. Det har blitt en sterk Grandiosa-kampanje som er morsom å ha han med på. Vi har vært oppmerksomme på at han har et tett program med mange låter som slippes, sier Næss.

Grandiosa velger Tix og vraker Tiktok i jakten på generasjon Z: - De skal elske oss