Her er bransjens mest populære ledere: - Han står sjukt støtt på den lista

Dentsu-sjefen topper lista for første gang. Samtidig faller tidligere bransjevinner ut og åpner opp for ny byråleder på «Topp 5».

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger

Rekrutteringsselskapet Teft presenterer i dag funnene fra sin store «Bransjerapporten». Rapporten har som mål å fange opp de viktigste trendene innenfor medier, kommunikasjon og markedsføring og tradisjonen tro trekker også bemanningsselskapet frem noen av bransjens mest populære ledere.

For av nesten 1.300 som har svart på undersøkelsen, er sjefen for Dentsu Norge og Nord-Europa, Paal Fure, den lederen som flest deltakere i bransjeundersøkelsen mener har «utmerket seg mest positivt».

Fure har alltid vært i toppen, men i år går han helt til topps foran kjente ledere som Aina Lemoen Lunde, Kristin Skogen Lund, Kjetil Try og Bente Kvam Kristoffersen. Teft har i år ikke rangert listen under vinneren. 

- Det er hyggelig med en slik anerkjennelse. Dette er en stor undersøkelse jeg har fulgt med interesse i mange år, sier Fure til Kampanje.

- Betyr det litt ekstra å være helt på toppen?

- Jeg vil jo kanskje innrømme det. Jeg er glad for at jeg har vært på den listen i så mange år, men jeg har verken hatt planer eller forhåpninger om å toppe den, men jeg har allerede lagt merke til at andre som har lest rapporten synes det er stas. Jeg er glad både på våre og egne vegne og med den samlingen navn er det jo et ordentlig godt selskap å være i, sier Dentsu-sjefen i Norge og Nord-Europa.

Dentsu er et konsern som samler rundt 3.000 ansatte under Fures nordiske ledelse og kommunikasjonskonsernet har rundt 60.000 i hele verden.

Les også: Nå er bransjens mest populære ledere kvinner: - Men vi har et stort problem

- Fure står sjukt støtt på listen

Partner og rådgiver i Mediebemanning, Ole Janzso, sier Paal Fure er en leder som «står sjukt støtt på denne listen» og at han i år er den som er blitt nevnt flest ganger i undersøkelsen.

- Kan man si at han er den mest populære lederen i bransjen?

- Ja, det mener jeg bestemt vi kan si. Han har vært en av bransjen mest populære ledere i mange år, sier han.

- Hva er grunnen til det?

- Fure har alltid vært veldig synlig og tør å snakke om fremtiden og være tydelig på det. Han graver seg ikke ned hvorfor ting har blitt som det har blitt, han har alltid vært flink til å snakke om hva som skal skje og det som ligger foran oss, sier Ole Janzso.

- Andre hensyn spiller inn for synligheten

Fure selv sier han ikke synes det har vært vanskeligere å være mer synlig i et år som i fjor.

- Nei, det har ikke vært vanskelig å være synlig, men det er andre hensyn en må ta som leder i en krise. Det er ikke noe galt med ledere som fokuserer på god stemning og alt det positive og har det som hovedlinje, men den type lederkommunikasjon har nok ikke den samme klangbunnen i dag. Det er rett og slett andre hensyn som må ligge til grunn for hvorfor du er synlig. For egen del har jeg vært ekstremt tilgjengelig for alle våre ansatte og vi har hatt ukentlige briefinger og ikke månedlige som før, sier han.

- Hvor finner man som leder motivasjon når ansatte er drittlei og landet går inn i en ny lockdown?

- Det er et godt spørsmål, men dette er nok ikke en tid for ledere med lav, indre motivasjon. Det er nok heller ikke en tid for lav dedikasjon for faget. Min brennende faglige interesse er nok hovedforklaringen min her. Jeg ønsker virkelig at kunder og bransjen skal lykkes. Faglig drive er ikke et premiss for å lykkes, men det er viktig for min egen del.

Aas-Eng ut av lista – Trigger-sjefen inn

Samtidig kommer det også frem på årets liste at mangeårige vinner og tidligere mediebyrå-leder Maria Aas-Eng er ute av listen.

- Maria Aas-Eng byttet jobb og har blitt mindre synlig. Dette er en liste som går mye på synlighet, så sånn sett er det ikke overraskende, sier Ole Janzso i Teft Rekruittering og ansvarlig for Bransjerapporten.

Kvinner har gjort det godt generelt som ledere under korona og de gjør det også godt her hjemme.

Men selv om Aas-Eng er ute, er det fortsatt mange kvinner inne på topplisten med både Bente Kvam Kristoffersen, Aina Lemoen Lunde og Kristin Skogen Lund.

- Det er to nye navn. Aina Lemoen Lunde i DNB har ikke slitt ut denne listen og Bente Kvam Kristoffersen i Trigger er helt ny. Som Trigger-sjefen etter den nærmest sagnomsuste Preben Carlsen har hun klart å gi byrået hun leder egenart og snudd Trigger til igjen å være et sunt og godt byrå. Hun kommuniserer med sympati og innlevelse, seir Janzso.

- Kvinner fortsetter å gjøre det bra på denne listen, hva tror du er grunnen til det?

- Kvinner har gjort det godt generelt som ledere under korona og de gjør det også godt her hjemme. I en periode med veldig stor grad av usikkerhet, er det kanskje mange som setter pris på å ha en sterk og dyktig kvinne ved roret, sier Janzso.

Rekrutteringsselskapet Teft rangerer de mest populære lederen i medie- og kommunikasjonsbransjenKvinnedominans på toppliste

Plassering (Ifjor) Navn Arbeidssted
1. (4) Paal Fure  Denstu Norge 
2. (2)   Kristin Skogen Lund Schibsted 
2. (3) Kjetil Try Try-huset
2. (5) Aina Lemoen Lunde DNB
2. (ny) Bente Kvam Kristoffersen Trigger

Her er bransjens mest populære ledere: - Han står sjukt støtt på den lista