Cruise-gigant vil inn i nytt digitalt farvann - norsk tech-byrå tar styringen

- Mange forbinder cruise med lange køer ved buffeten, sier digitalsjef.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

Apt-sjef Kaare Øystein Trædal hadde satt seg et «hårete» mål for 2017 – de skulle lande en internasjonal kunde i løpet av året. Og det gikk med et skrik. Digitalbyrået som er eid av Try, kunne denne uken avsløre at det amerikanske rederiet Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL) har signert en rammeavtale som rederiets digitalbyrå – og snart kommer det første resultatet av det nye kundeforholdet.

På besøk i Oslo kan innholdsstrateg for digital markedsføring i RCCL, Andrea Baumgartner, fortelle Kampanje at rederiet i desember i fjor skulle finne et byrå som kunne hjelpe dem å nå ut til nye kundegrupper i en større rebranding-prosess. Mange forbinder cruisereiser med passasjerer i høy alder. Nå ville verdens nest største cruiseoperatørrederi med en markedsverdi på 220 milliarder norske kroner favne bredere.

- Ja, det er klart at vi ønsker å gjøre merkevaren mer attraktiv for yngre målgrupper som millenials og unge familier. Cruise har en negativ stigma, og mange forbinder kanskje cruise med lange køer ved buffeten, sier Baumgartner til Kampanje.

Og Baumgartner husket på en kampanje hun hadde sett i noen internasjonale konkurranser.

- Vi syntes regnskogjobben til Apt var fantastisk, spesielt med tanke på å tenke utenfor boksen. Så Apt var definitivt på radaren vår, sier Baumgartner.

Rederiet har eksistert siden 1969 og har hovedkontor i den amerikanske byen Miami. Total har de 25 operative skip som hovedsakelig seiler i farvannet mellom USA og karibien.

Her kan du se Andrea Baumgarten forklare hvorfor de valgte Apt som digitalbyrå (Artikkelen fortsetter under videoen):

Her bygger vi en utrolig nett-opplevelse som ingen i rederi-bransjen har sett maken til. Andrea Baumgartner

- Vi traff innertier

Apt-leder Kaare Øystein Trædal forteller at kampanjen de laget for tv-aksjonen i 2015 sammen med Pol ble sendt til flere nasjonale og internasjonale kreative konkurranser - nettopp for å komme på radaren til internasjonale kunder.

- Vi har hatt flere henvendelser som et resultat av det, og med RCCL traff vi innertier. Jeg hadde satt meg som mål at vi i løpet av 2017 skulle lande en internasjonal kunde - både for å bli utfordret faglig og for å tiltrekke oss de beste folka. For Norge er et lite land. Selv om vi lager bra jobber, trenger vi påvirkning og utfordringer fra andre miljøer. Da er det naturlig å se utenfor landets grenser, sier han.

Da RCCL var kapret som kunde, startet arbeidet for fullt med den nye «hemmelige» kampanjen.

- Vi endte jo opp med å definere prosjektet på tvers av Atlanteren før hele teamet ble flydd til Miami for oppstartsworkshop og prototyping i desember i fjor. Det viste seg heldigvis å være «doable», sier Trædal om det han beskriver som det største prosjektet som Apt har vært involvert i noensinne.

Det blir litt nervøs latter i sofaen når Andrea Baumgartner skjønner dette.

- Det visste vi ikke!

Men noe stort problem virker det ikke som, siden heller ikke rederiet har jobbet med en satsing i denne størrelsesorden før.

- Dette er stort for oss også. Ingen har gjort noe liknende tidligere. Det er det største digitale enkeltprosjektet vi har gjort, sier Baumgartner. 

Kundemøter på Skype:

Apt-teamet måtte kjøre kundemøter på Skype med sin amerikanske kunde. - Vi har hatt videomøter hver morgen klokken 08.30, amerikansk tid, som er sen ettermiddag i Oslo, forteller Karen Vaksdal Madsen, som er digital produsent i Apt.

Vil overraske konkurrenter

Baumgartner ønsker ikke å dele noen detaljer rundt stor-lanseringen, men letter ørlite granne på sløret om hva det er Apt jobber med for rederiet. Fra før av har cruisegiganten et stort digitalt miljø inhouse og har jobbet med og jobber med mange av de aller beste digitale miljøene i USA. 

- Vi har jo selvsagt byråforbindelser som lager tv-reklamer og slikt, men her bygger vi en utrolig nett-opplevelse som ingen i rederi-bransjen har sett maken til. Vi er faktisk en nokså digital bedrift, men heller ikke vi har gjort noe så stort, digitalt før. Vi håper at våre konkurrenter vil bli overrasket og tatt litt på senga, sier Baumgartner, som jobber fulltid med dette prosjektet.

For de har funnet måter å jobbe på som minimerer problematikk knyttet til tidssoner og at man faktisk befinner seg i ulike verdensdeler.

- Vi har hatt videomøter hver morgen klokken 08.30, amerikansk tid, som er sen ettermiddag i Oslo, forteller Karen Vaksdal Madsen, som er digital produsent i Apt.

Selv om det hele startet med den ene kampanjen, har allerede rederiet involvert det norske digitalbyrået i flere andre planer.

- Dette er jo et veldig stort prosjekt, men vi har allerede fått interne spørsmål om Apt kan gjøre mange ulike ting for oss, så det blir sikkert mer å gjøre for oss, tror Baumgartner.

I midten av mars skal en større prosess sparkes i gang der Apts arbeid for rederiet er én av mange elementer som skal presenteres. Dette markeres med et stort event i New York.

Ble inngangsbillett:

Jobben Apt gjorde sammen med Pol for Regnskogfondet og TV-aksjonen i 2015, ble en viktig nøkkel for å vinne RCCL som kunde.

Cruise-gigant vil inn i nytt digitalt farvann - norsk tech-byrå tar styringen