- Bloggere er interessante for oss

Lavpriskjeden Europris satser på radio, DM og bloggere. Se resultater fra Reklamebørsen her.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

Denne måneden er det annonsørenes radiospoter som måles. Det er ikke radio som er hovedkanalen til lavpriskjeden Europris, men markedssjef Kathrine Hoff forteller at deres erfaringer viser at radio fungerer godt som støttekanal til salgsutløsende markedsføring. Primærkanal er en kundeavis som spres utover hele landet, og målgruppen er kvinner og menn i segmentet 25 til 60 år.

- Med en så bred målgruppe, blir det riktig å bruke kundeavisen. Denne avisen er grunnlaget for all annen annonsering, og for å støtte den, bruker vi blant annet radio. Riksannonser er også en viktig kanal for oss når vi kommuniserer kupp og annen salgsutløsende kommunikasjon, disse kanalene, samt nett, er med på å sikre en god 360 medieplan, sier Hoff til Kampanje.

Hør radiospoten til Europris her.

I denne reklamebørsen er det følgende annonsører som er målt; Statoilkoppen, Pizzabakeren, Notabene, Joker og Europris.

Bruttotall fra Nielsen viser at Europris brukte totalt rundt 120 millioner kroner på markedsføring i alle unntatt digitale kanaler i 2014. Tallene bekrefter det Hoff sier, nemlig at postkassen er klart største kanal som får annonsekronene. Hele 87,6 millioner kroner brutto ble lagt igjen her. Deretter følger riksaviser og radio med tilnærmet lik pott på rundt 14 millioner kroner. Europris la også igjen rundt tre millioner kroner i ukepressen. Tallene er før rabatter til mediebyråene og er ikke inkludert digital annonsering. 

Støtter: - Kundeavisen vår er grunnlaget for all annen annonsering, sier markedssjef Kathrine Hoff i Europris til Kampanje. Foto: Europris

Facebook og blogger
I sortimentet til varehuset finner man produkter som spenner fra blant annet husholdningsartikler og klær til interiør og fritidsartikler. Og spesielt i forbindelse med varer til hus og hjem har Europris satset på digital markedsføring. I samarbeid med mediebyrået Insight har varehuset utarbeidet en digital strategi.

- Vi har et noe mindre trykk digitalt enn vi har på radio og riksaviser. Kostnadsmessig i 2014 lå nett noe over ukepressen.  Vi er også aktive på sosiale medier, blant annet på Facebook der vi poster kupp og annen salgsutløsende kommunikasjon, sier hun.

De har også valgt en aktiv strategi rettet mot bloggere, og da spesielt knyttet til varehusets interiør- og strikkeprodukter.

- Norske interiørbloggere er interessante for oss. Vi satser på bloggere spesielt innen de kategoriene som det er vanskelig å nå med kundeavisen. Som inspirasjon er også kataloger viktig, forteller hun.

Blant annet produserer Europris egne inspirasjonskataloger, som en egen vårkatalog med hagemøbler og interiør.

- Vi har knyttet til oss et lite knippe bloggere innen interiør og håndarbeid. Dette er fortsatt en liten del av mediebudsjettet, og det går mest i konkurranser som bloggerne poster på sine sider. I tillegg har det vært flere innlegg for inspirasjon. Det vil si at en blogger får tilgang til våre produkter for så å vise hva man kan bruke dette til, for eksempel dekke et høstbord, sier Hoff til Kampanje. Blant bloggene som Europris har brukt, er Tusen Ideer og Norske Interiørblogger.

Radiospoten fra Europris oppnådde en hjulpet reklameoppmerksomhet på 14 prosent. Det er noe under snittet på 18 prosent. Spurt om respondentene husker hvem som var avsender av annonsen, husker halvparten at det er Europris som står bak spoten. Dette er over gjennomsnittet, som var på 43 prosent. 32 prosent av respondentene likte radiospoten. Dette er noe under gjennomsnittet, som var på 45 prosent.

Husker: Halvparten av respondentene husker at det var Europris som var avsender av radiospoten.

For oss fungerer radio bedre til salgsutløsende budskap Kathrine Hoff, Europris

Velger bort tv
I likhet med Statoilkoppen, som ble presentert tidligere denne uken som én av de fem annonsørene som er målt i denne reklamebørsen, har Europris helt valgt bort tv som mediekanal.

Les også: Radio slukker kaffetørsten

- For oss fungerer radio bedre til salgsutløsende budskap, og vi velger radiokanaler som dekker hele landet.

Europris plasserer radioannonser på P4 og Radio Norge

Hun forteller videre at varehusets målgruppe er menn og kvinner i aldersgruppen 25-60 år, noe som er en nokså bred gruppe.

- Det er viktig å velge riktige produkter å fronte i radioannonsene. Radio appellerer til kun en sans og da er det viktig at man kan forestille seg produktet. For eksempel er lyspærer er godt produkt på radio. Interiør produkter som pledd og lykter er ikke egnet produkter for radio, sier hun. 

Varehuset har valgt å knytte til seg en fast, mannlig skuespiller som stemme på sine radiospoter.

- Han har en fantastisk god radiostemme. Det er vanskelig å si hva som skaper en god radiostemme, men man må være en dyktig stemmeskuespiller, mener Hoff.

: Fakta

  • KANAL: Radio
  • REKLAMEBYRÅ: Fjeldheim & Partners
  • PRODUKSJONSBYRÅ: Megaphone
  • MEDIEBYRÅ: InSight
  • - Gjør dere endringer i mediemiksen i 2015?
    - Nei, ikke noen spesielle endringer i år. Men vi vil ha litt mer trykk i alle kanaler.
  • MÅLEPERIODE: Desember 2014
  • ANTALL RESPONDENTER: 689
  • Reklamebørsen er levert av Penetrace og Omnicom Media Group. Feltarbeidet er utført av Ipsos MMI. Ti ganger i året velger vi de fem største kampanjene i ett av følgende medier: tv, radio, internett, print og utendørs. En kampanje kan kun måles én gang.

- Bloggere er interessante for oss