Private equity-byråer bytter toppleder – Papirfly-sjef tar over for Eivind Roald

- Styret og jeg har litt ulikt syn på hvordan vi skal utvikle dette videre, sier avtroppende Qntm-sjef Eivind Roald.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det er endringer i toppen i Qntm Group som består av en rekke selskaper som driver innenfor det som i markedsføringsindustrien kalles martech og adtech, eller på godt norsk markedsføringsteknologi og annonseteknologi. Ut forsvinner Eivind Roald som har ledet selskapet de siste årene og inn kommer Papirfly-sjefen (tidligere Brandmaster, red. anm.), Karl Fredrik Lund.

- Å ta fatt på utfordringene hos Qntm er noe jeg ser meget frem til. Med et solid grunnlag og en sterk posisjon i markedet, har Qntm en unik mulighet til å forme fremtiden innen martech og adtech i Europa, sier Lund til Kampanje.

Ifølge Qntms største eier, private eqiuty-fondet Altor, vil Lund ta over lederjobben fra 1. januar etter medgrunnlegger og sittende toppsjef, Eivind Roald.

- Eivinds innsats og dedikasjon har vært fundamental for Qntms nåværende posisjon. Vi er takknemlige for det han har oppnådd og ønsker ham alt godt fremover, uttaler Mattias Holmstrøm, partner i Altor.

Han mener Karl Fredrik Lund, med sin bakgrunn som toppsjef for Papirfly, bringer med seg mye verdifull «erfaring og ledelseskompetanse til Qntm Group». Selskapet har kjøpt opp syv selskaper som SeenThis, danske Hesehus og Actito og har vokst til nærmere 850 ansatte.

- Karl Fredriks erfaring med å utvikle teknologiselskaper vil være avgjørende for vår vei videre, sier Holmstrøm.

Les også: Tidligere SAS-topp skal bygge digitalt milliardselskap: - Vi skal ikke bli et nytt North Alliance

Passert én milliard i omsetning

Eivind Roald bekrefter at han slutter i selskapet han har vært med på å bygge opp de siste årene.

- Jeg slutter i januar og begir meg ut på nye eventyr, sier han.

- Hvor går reisen?

- Det vil jeg ikke si så mye om akkurat nå, men jeg har noen nye ting på gang som er veldig interessant og spennende. Noe av dette vil bli avklart på nyåret, sier Roald.

- Hvorfor slutter du?

-  I januar 2021 etablerte jeg sammen med Altor selskapet Qntm Group med meg som eneste ansatt. I dag er vi over 800 ansatte, summen av gruppens omsetning har passert én milliard i omsetning med en tosifret vekst det siste året og er nå godt posisjonert som et alternativ til de store martech-plattformene. Jeg er veldig fornøyd med det vi og Altor har fått til. Men så er det sånn at styret og jeg har litt ulikt syn på hvordan vi skal utvikle dette videre og da ble vi enige om at det er bedre å overlate stafettpinnen til noen andre, sier Roald.

- Har vært en fantastisk reise

Gjennom flere oppkjøp har Qntm siden starten hatt en plan om å etablere en gruppe selskaper innenfor adtech- og martech-selskaper i Europa.

- Er dere lønnsomme?

- Vi vokser inn i positiv EBITDA-resultat og cash-EBITDA i løpet av 2024, etter å ha investert kraftig i vekst både i plattform og i salg og markedsapparatet i selskapene.

- Er du fornøyd med den beslutningen som er tatt og at du nå slutter?

- Jeg er veldig takknemlig for å ha fått anledning til å være co-founder sammen med Altor i å skape Qntm og stolt over alle medarbeiderne våre og hva de har levert av resultater under de utfordrende markedsforholdene vi har jobbet under.  Så er jeg veldig fornøyd med å kunne slutte å jobbe 60 timers uker og være på reisefot hver uke slik jeg har gjort de siste tre årene. Dette har vært en fantastisk reise og så er det en tid for alt, avslutter Roald.  

- Private equity er inspirerende

Karl Fredrik Lund, den nye toppsjefen i Qntm, burde vite hva han går til når han takker ja til jobben. Som toppsjef i Papirfly jobbet Lund også i et selskap kontrollert av private equity. Største eier i Papirfly var investeringsselskapet Verdane.

- Du trives med å ha et PE-selskap i ryggen?

- Når du har et PE-selskap i ryggen så er det veldig inspirerende. Du har store krav, men også penger til å gjøre vekstreiser. Det er et litt spesielt game og litt hamsterjul, men først og fremst er det gøy og motiverende, sier Lund.

- Hvorfor går du på en ny reise med et martech-selskap?

- Det var naturlig for meg å se meg om etter noe nytt når vi nå nærmet oss en femårsperiode. Etter hvert skal også Papirfly satse enda mer internasjonalt og i USA, og da kan det jo være at selskapet har enda mer glede av en annen ledelse med mer internasjonal karakter. Jeg så derfor på Qntm som en spennende gruppering med mye potensial og med Altor som eier ligger alt til rette med tanke på å posisjonere martech og adtech fremover, sier han.

- Det er fortsatt en del av markedsføringsbransjen som vokser til tross for mer krevende økonomiske tider? 

- Det har vært en tøff periode nå, men fortsatt er behovet stort for verktøy, innsikt og analyser som kan effektivisere budskapene dine. Og med AI på full fart inn i komponentene tilsier det at det kommer til å skje mye på denne fronten fremover. Det er ikke sånn at du slutter å kommunisere selv om det er litt mer krevende tider. Men som markedsfører merker man kravene til økt effektivisering og mer bang for the bucks.

- Hva blir oppdraget som ny sjef i Qntm Group? 

- Det blir å bygge videre på den gode plattformen som er lagt, sørge for at selskapet blir mer kjent internasjonalt og at vi tar ytterligere grep og blir enda mer tydelig posisjonert i vårt marked, sier han.

Private equity-byråer bytter toppleder – Papirfly-sjef tar over for Eivind Roald