MSL-sjefen slutter etter ti år i PR-byrået: - Passer med et sceneskifte

- Jeg tror alle har godt av å fornye seg i blant, sier Rolf Ellingsen Aaneland.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Etter 18 år i store byråsystemer og ti av årene i Publicis, er det snart duket for Rolf Ellingsen Aanelands exit fra Apotekergata. 

- Jeg har tatt valget om å gjøre noe nytt, sier han til Kampanje.

De siste syv årene har han sittet i sjefsstolen i kommunikasjonsbyrået Publicis MSL.

- Jeg føler at jeg har kommet til et punkt i livet og i karrieren der det passer med et sceneskifte. Jeg tror alle har godt av å fornye seg i blant.

Toppsjef i Publicis Norge, Peder Mittet, uttaler at Aaneland har gjort en flott jobb med å etablere og bygge Publicis MSL.

- Dessuten har han bidratt til å koble PR og øvrige fagområder sammen på huset. De som får ham som ny kollega er heldige, og når han en gang på nyåret avslutter i Publicis, ønsker vi ham alt godt videre.

Mittet avslører samtidig at de har ambisiøse planer for Publicis MSL fremover - som husets spydspiss innenfor PR.

Aaneland blir trolig værende i Publicis-huset ut første kvartal neste år. Han er foreløpig ordknapp om veien videre.

- Jeg har noen tanker og planer om fremtiden og nye prosjekter, men mer enn det kan jeg ikke røpe. Mitt fulle fokus er fortsatt i Publicis MSL for å sørge for at både kunder og ansatte blir best mulig ivaretatt og for å sikre en god overlevering når tiden er inne.

- Snudd store tap til en lønnsom forretning

MSL-sjefen mener byrået er solid skodd for fremtiden.

- Det blir selvfølgelig vemodig å forlate alle de flotte folka og gode kunder, men det er også en anledning til å se tilbake på alt vi har oppnådd. 

- Jeg er stolt over at vi har snudd store tap til en lønnsom forretning med bra vekst, og at vi har integrert oss i Publicis landsmodell. Vi har gått fra å være et lite og usynlig byrå, til å virkelig markere oss i markedet med stor konkurransekraft.

Publicis MSL jobber med flere store og kjente virksomheter.

- Jeg har hatt gleden av å jobbe med mange spennende kunder og krevende problemstillinger opp gjennom årene, som vi har vunnet flere kreative priser for. I tillegg har vi klart å utvikle et miljø med stor rekrutteringskraft og utviklet mange talenter som har gått videre i mange spennende roller.

Tanken om å starte et nytt kapittel meldte seg i sommer.

- I løpet av sommeren modnet den tanken mer og mer, men det er ganske nylig at jeg faktisk landet på valget om å gå videre.

- Bildet av en byråbransje i en meget krevende tid

Aaneland har, i likhet med resten av bransjen opplevd at 2023 har vært et krevende år.

- Det har vært utfordrende, men det vi har sett er at flere har hatt behov for hjelp på andre nivåer enn tidligere, slik at etterspørselen etter strategisk kommunikasjonsrådgivning ikke nødvendigvis har blitt mindre.

Kampanje har tidligere skrevet om en rekke byråkonkurser dette året. Sist var det SMFB Dinamo, Good Morning Naug og Fete Typer, som måtte stenge dørene.

- Det er ikke hyggelig å se at så mange byrået har gått konkurs. Det er leit å lese om, men det er dessverre bildet av en byråbransje i en meget krevende tid.

Aaneland har tro på et skifte neste år.

- I krevende tider må man satse ekstra hardt på å fornye seg for å skape fremtidig konkurransekraft. Jeg er helt sikker på at markedet vil snu i løpet av neste år.

Nå mener han bransjens mest spennende stilling er ledig.

- Den som får æren av å ta over stafettpinnen etter meg, møtes av en meget fremoverlent gjeng og et byrå som har alle forutsetninger for å lykkes. Men det er noe en ny leder vil finne raskt ut av selv.

MSL-sjefen slutter etter ti år i PR-byrået: - Passer med et sceneskifte