Kiwi slår «knockout» på konkurrentene i Reklamebørsen: - Bygger stolthet

Reaksjonene på den nye reklamefilmen ga markedssjefen gåsehud.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Å havne bak kassa på Kiwi er langt ifra det verste som kan skje. Det kan tvert imot være starten på et spennende yrkesliv. Det er budskapet i den nye reklamefilmen fra dagligvarekjeden som tar sikte på å ta livet av den forslitte trusselen.

Resultatene fra Reklamebørsen i november viser at Kiwi langt på vei lykkes med det.

- Kiwi topper rett og slett på samtlige parametere i denne runden, inkludert inntrykket av merkevaren, og sammenlagt er det ingen som kommer i nærheten av Kiwi som rett og slett slår «knockout» på konkurrentene i årets nest siste Reklamebørs, sier innsiktssjef Håvard Ose i Essence Mediacom, som står bak undersøkelsen.

- Det gjør meg veldig glad, sier marketing manager Jacob Rolland i Kiwi til Kampanje.

Han forteller at reklamefilmen først ble lansert på et internt seminar med alle butikksjefene i Kiwi, der den skal ha utløst stor begeistring.

- Den reaksjonen vi fikk der ga meg gåsehud over hele kroppen. Det var unisone tilbakemeldinger om at dette er bra og at det bygger stolthet, sier Rolland.

Går inn på tredjeplass så langt i år

Kiwis reklamefilm er den aller flest (56 prosent) husker å ha sett i november. Filmen huskes særlig godt blant de yngste hvor 26 prosent mener de har sett den på kino. Dette er den sterkeste kino-oppmerksomheten Essence Mediacom har målt i Reklamebørsen.

Dagligvarekjedene gjør det tradisjonelt godt på «branding» i Reklamebørsen, og denne filmen er ikke noe unntak. Hele 92 prosent mener det var lett å huske at dette er en reklamefilm for Kiwi.

På toppen av det hele liker 47 prosent denne filmen bedre enn andre reklamefilmer. Det er langt foran nærmeste konkurrent, Lotto, som har funnet tilbake til formen på Reklamebørsen, men som likevel må nøye seg med «kun» 31 prosent positiv liking. De deler andreplassen med Twix.

Med disse resultatene går Kiwi går inn på en tredjeplass over årets best likte filmer per november.

Se reklamefilmen her:

- Hjelper ikke å være billigst hvis du ikke er godt likt

Ifølge Jacob Rolland har det over tid blitt vanskeligere å rekruttere folk til dagligvarekjeden. Noe av grunnen til det er at det er færre svenske arbeidere i Norge. I tillegg tror Rolland at mange har en oppfatning av at det er lite prestisje å jobbe i Kiwi.

- Vi har laget filmen for å ta lurven av begrepet «hvis du ikke skjerper deg, så havner du bak kassa på Kiwi». Det å jobbe i Kiwi er skikkelig bra. Med denne filmen ønsket vi å få frem alle mulighetene og alle variasjonen som finnes der.

- Når du ser resultatene av denne filmen, er det lov å håpe at det vil snu?

- Ja, resultatene har vært veldig bra. Vi ser en god økning i antall søkere og trafikken til informasjonssiden om å jobbe i Kiwi har økt dramatisk.

Det er Kiwis byrå gjennom mange år, Alexander Reklamebyrå, som står bak kampanjen. Aparent har produsert filmen.

Dette er ikke den eneste reklamefilmen Kiwi har hatt på lufta i høst. Dagligvarekjeden har i tillegg hatt flere filmer med tungt prisfokus. Rolland tror miksen av budskap er viktig.

- Det hjelper ikke å være billigst hvis du ikke er godt likt. Denne filmen bidrar til liking og det er viktig for oss.

Best og minst likt:

Kiwis rekrutteringsfilm troner øverst over reklamefilmene som er målt av Essence Mediacom i november. McDonald's befinner seg på andre enden av listen med filmen «Søvn».

- Lotto får en liten revansje

Lottos nye firbeinte maskot har hatt en litt treig start på Reklamebørsen. Film nummer to i serien om millonær-katten Risotto ble den minst likte reklamefilmen fra Lotto de siste ti årene.

Nå ser innsiktssjef Håvard Ose i Essence Mediacom tegn på at katten begynner å bli husvarm.

- Lotto-katten Risotto begynner å etablere seg og i sin tredje  Reklamebørs blir det Risottos første effektivitets-seier. Med månedens nest best likte film får Lotto og Risotto også en aldri så liten revansje etter en uvant syvendeplass på liking i oktober. Effektivitets-seieren til Lotto er imidlertid så marginal at den i praksis må deles med Kiwis rekrutteringsfilm og Postkodelotteriets film om hvordan deres lotteri fungerer, sier han.

Les også: Lottos nye huskatt faller kraftig på Reklamebørsen: - Skuffende

Se den siste filmen fra Lottos Risotto-føljetong her:

Kiwi slår «knockout» på konkurrentene i Reklamebørsen: - Bygger stolthet