Bergensbyrå får investeringsgigant inn på eiersiden: - Kan gasse mer

Cure blir en del av Amp Eleven-eide Born Digital og satser tungt på digitale løsninger.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Fra skolebenken i Milano i 2016 ble startskuddet for Brage Brenna-Lund og Bendik Bergh, som er gründerne bak design- og digitalbyrået Cure. Fra Nygårdsgaten i Bergen sentrum styrer duoen byrået som siden oppstart har omtalt seg selv som Norges modigste selskap, takket være konseptet og det lånte uttrykket «no cure – no pay».

Uttrykket stammer fra advokatbransjen og betyr helt enkelt at kunden ikke betaler, med mindre kunden er fornøyd.

- Nå har vi drevet i syv år - og det har kun skjedd ved et par tilfeller at kunden ikke har betalt. Dette er kun snakk om tilfeller der kunden i utgangspunktet var ute etter å utnytte oss. Slike kunder ønsker vi heller ikke å samarbeide med. Vi bruker, og står fortsatt bak konseptet, og jeg vil fortsatt påstå at vi er Norges modigste byrå, sier Bendik Bergh til Kampanje.  

Les også: Rett fra skolebenken - nå satser de alt som design-gründere

- En forutsetning for å godta oppkjøpet

Siden starten har Cure, som i dag teller tolv ansatte, markert seg som en utfordrer til de tradisjonelle design-, web- og reklamebyråene. De siste årene har Cure beveget seg mer mot det digitale og vekk fra det tradisjonelle reklamemarkedet.

- Det finnes mange dyktige byråer i reklamebransjen, og derfor har Cure stegvis endret fokus mer og mer mot digitale løsninger. Det handler om å være fremtidsrettet og være eksperter på digitale løsninger som vi ser at det er et enda større behov for, sier Bergh. 

Bergensbyrået har vært DN-gaselle hvert år siden 2021, og sammen med det nordiske nettverket og den nye eieren Born Digital, tar de nå steget videre for å utfordre utenfor landets grenser.

- Born Digital består i dag av ti unike spesialistselskaper. Dette åpner opp for et enda bedre tjenestetilbud til våre kunder. Med Born Digital  inn som samarbeidspartner kan vi utforske områder og løsninger som stadig blir mer aktuelle, sier Bergh. 

Svenske Born Digital eies av av fintech-selskapet og vekstinvestoren Amp Eleven, som med Norden-satsingen blir medeier i Cure. Dette betyr at Cure blir en del av den nordiske gruppen av spesialistselskaper satt i gang av Amp Eleven. I tillegg til Born Digital eier Amp Eleven andeler i flere teknologiselskaper i Norden, og samlet med alle selskapene omsatte de for rundt en milliard kroner i fjor.

En av hovedeierne er venture-selskapet Verdane.

Her kan du se tallene til Cure for regnskapsåret 2022. Alle tall i MNOK.Øker inntektene

Cure 2022 2021 Endring i %
Omsetning 13,9 5,9 +135
Driftsresultat 2,5 1,6 +56
Resultat før skatt 2,4 1,6 +50

 

- Kan tørre å gasse på enda mer

Cure eier i underkant av halve selskapet etter oppkjøpet, men er også med å eie morselskapet Born Digital.

- Fordelen er at vi kan vokse med dem i ryggen. Nå er vi tolv ansatte, og i februar blir vi tretten. Vi er en passe stor, men veldig fin gjeng med en god arbeidskultur. Det å ha en gigant som Amp Eleven i ryggen betyr egentlig at vi kan tørre å gasse på enda mer, sier Bergh. 

Avtalen om oppkjøp ble landet i høst.

- Vi har ikke sett etter en samarbeidspartner og har heller ikke vært avhengig av en. Som selskap har vi vokst stein for stein og hatt en positiv vekst. Vi har klart oss godt gjennom pandemien og et tøft 2023 med en sunn økonomi - noe jeg er veldig glad for. Vi har registrert at mange byråer har hatt et tungt år med både permitteringer og nedbemanninger. En annen faktor som har reddet oss er at vi har mange små kunder, og ikke et par store som bærer hele lasset. Faller noen bort så står vi fortsatt stødig.

Born Digital gjør at Cure kan utvide arbeidsområdet og implementere blant annet AI, software utvikling og strategiarbeid.

- Vi har kunnskap på disse områdene, men vi er ikke eksperter. Derfor er det ekstra gøy at vi får inn denne kompetansen i Cure.

Managing partner i Amp Eleven og styreleder i Born Digital Henrik Lie-Nielsen har bare lovord å komme med om Cure.

- I et økosystem hvor digitalisering er et felles gjennomgående tema, er det viktigere enn noensinne å ha med virksomheter som behersker design og brukeropplevelse. At Cure er et selskap i vekst med digital native-entreprenører som primus motorer, har selvsagt også hatt mye å si, sier Lie-Nielsen. 

Bergensbyrå får investeringsgigant inn på eiersiden: - Kan gasse mer