Rapporten har som mål og bedre mangfoldet og kjønnsbalansen i Schibsted både på «overordnet plan på lengre sikt» og «i de sentrale ledergruppene i 2018».
- Jeg mener at dette ikke bør være rocket science. Det handler om å få til åpne, transparente prosesser for ansettelser, og om å sette tydelige, men realistiske mål som følges opp, og som har konsekvenser. Den store testen blir om vi klarer å skape den kulturendringen som skal til for at vi begynner å virkelig etterstrebe de målene for kjønnsbalanse som vi setter oss, sier hun.
Selv om ingen ting foreløpig er besluttet og styrebehandlet, går Stiegler langt i å antyde et måltall som Schibsted skal etterstrebe på 60/40. HR-sjefen mener det også må gjelde i avdelinger der man i dag har en klar overvekt kvinner.
- Vi har ikke KPie’ene helt klare. Rapporten var en statusoppdatering på hvor vi skal og hva slags KPI’er vi skal sette oss og jobbe etter. Det er ikke vanskelig å bli enige om intensjonen, men veien dit og hvordan vi skal komme dit er mer komplisert, sier Stiegler.
Dersom konsernet faller ned på 60/40 betyr det at Schibsted har mye å strekke seg etter både i konsernledelsen og i sentrale ledergrupper. En fersk opptelling fra Kampanje viser at 19 av 26 konserntopper i dag er menn, eller 73 prosent menn og 27 prosent kvinner.
I mediedivisjonen er tallet like dårlig med kun tre kvinnelige ledere av i alt 14 ledere. Litt bedre står det til i avdelingen Markedsplasser, hvor selskapets rubrikkselskaper, der andelen er på 33 prosent.
- Når skal dere ha bestemt dere?
- Det kan ikke ta altfor langt tid hvis dette skal tre i kraft neste år. Det blir ganske tidlig på det nye året.