De siste årene har det vært mellom tre og fire ansatte som har jobbet med kommunikasjon i Viaplay Group i Norge.
- Hvordan har det vært å lede pressearbeidet når selskapet har vært i krisemodus?
- Det er utrolig lærerikt å kjenne på den siden av det. Man kunne ikke gjøre noe feil de første årene og det var en stor kontrast til hvordan vi skulle håndtere flytting av rettigheter eller spørsmål om aksjepriser. Det er utrolig viktig å balansere den eksterne kommunikasjonen med den interne kommunikasjonen. Det er en vanskelig øvelse.
Av og til sitter selv ikke pressesjefene på all informasjonen selv.
- Da vi skulle annonsere kjøpet av Premier League i 2020 fikk jeg en telefon på kvelden dagen før fra Sverige om at jeg måtte på jobb halv seks i morgen. Jeg vet ikke hvor godt du kjenner TV3-kulturen, men det er ikke så mange på jobb utenom radio før klokka nærmer seg ni. Så jeg møtte opp halv seks og fikk et utkast til en tekst som annonserte at vi hadde sikret oss Premier League i seks år som skulle ut om et par timer.
- Da visste du ingenting?
- Da visste ingen det på kontoret. Ikke norgessjefen, ingen. Så da satt jeg og skriblet for meg selv i mørket, booket flybilletter til Cecilia Gave som var sportssjef på den tiden, og forberedte oss på pressestormen som skulle komme. Vi måtte finne ut av hvor vi kunne få tak i kake også.
- Så kommer folk på jobb med de største øynene i verden og så tror man at maner viktig, men man har bare visst det i en time selv.
Etter at Jørgen Madsen Lindemann overtok ledelsen av Viaplay Group i fjor, har han gjeninnført landssjefen. I Norge er det P4-sjef Kenneth Andresen som har fått jobben.
- Det har vært en veldig fin utvikling med lokaliseringen som har skjedd. Vi har fått mer tillit hos den norske ledelsen til å kunne svare selv eller få en kjapp avklaring på spørsmål fra journalister. Det er ikke noen hemmelighet at vi tidligere måtte gå langt opp i systemet, ut av landet og bort til Söder Malm i Stockholm for å få en avklaring.
- Hvorfor slutter du nå da?
- Det er ganske enkelt. Jeg har kommet over det jeg føler er drømmejobben for meg, og så har jeg jo vært her i åtte år og helt siden 2015 hvis vi tar med tiden i Iteo. Det synes jeg er en respektabel lengde for en som tidligere ikke har holdt en deltidsjobb på mer enn et snaut år.
Hva den nye drømmejobben går ut på, vil ikke Fredrik Olimb dele helt enda.