Pengene renner inn for P4: - Resultat av hardt arbeid og flinke folk

Både omsetningen og overskuddet i P4-gruppen øker, men sjefen erkjenner at de ansatte preges av endringene i Viaplay.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Lyden av Norge er lyden av klingende mynt, i hvert fall om vi skal tro årsregnskapet til P4-gruppen. Selskapet, som henter så å si alle sine inntekter fra reklamemarkedet, hadde en samlet omsetning på 395 millioner kroner i 2022. Det er ti prosent mer enn året før.

Dette er andre år på rad at inntektene til radiokanalene P4 og P5 øker.

- Det er først og fremst et resultat av hardt arbeid og flinke folk i alle ledd, sier P4-sjef Kenneth Andresen til Kampanje.

Hovedkanalen P4 står for 308,9 millioner kroner av totalomsetningen (+ 12 prosent), mens storbykanalen P5 hentet inn 85 millioner kroner (+ 5 prosent).

Hele gruppen hadde et resultat før skatt på 125,9 millioner kroner, mot 105,1 millioner kroner året før.

Det gir et konsernbidrag på 96,6 millioner kroner til morselskapet Viaplay Group.

Vekstvinner i reklamemarkedet

At P4-gruppens reklameinntekter vokser er ikke så overraskende. Radio var blant fjorårets vekstvinnere i reklamemarkedet ifølge Mediebyråforeningens tall. De viser en vekst på fem prosent i mediebyråenes totale radioinvesteringer i fjor, men P4-gruppen har altså en vekst som er nesten dobbelt så stor som dette.

- Det var for vår del et gjennomgående sterkt år med jevnt høy etterspørsel i alle perioder. Vi gikk både inn og ut av året med god fart. Radio er en av de store vekstvinnerne de siste årene og tar stadig større andeler av budsjettene, sier Andresen.

Veksten har heller ikke bremset opp i år. I løpet av årets syv første måneder har markedet for radioreklame vokst med hele 16 prosent ifølge Mediebyråforeningen.

- Vi opplever fortsatt at det er god fart i markedet og at radio står høyt på agendaen. Det gjelder også i år. Når det gjelder konkrete tall så er det noe vi aldri kommenterer for inneværende år.  

Satser på strømmeradio

P4 er en del av Viaplay Group og kjemper med Bauer Media-eide Radio Norge om de kommersielle radiolytterne. I fjor hadde P4-gruppen en kommersiell markedsandel på over 67 prosent.

- Vi har jevnt høy lytting på podkast og noen av Norges største podkaster i stallen, deriblant «Misjonen». Veksten innenfor podkastlytting alene er på rundt 54 prosent. Blant annet takket være de nye sportspodkastene våre knyttet til sportsrettighetene våre i Viaplay, sier P4-sjefen.

- Vårt hovedfokus er likevel rettet mer mot strømmet radio, noe som gir annonsører betydelig større volum og dekning kombinert med podkast gjennom vår satsing på lytteplattformen «Lyden av Norge», lansert i slutten av 2022.

- De ansatte er selvfølgelig preget

Utviklingen til P4-gruppen står i sterk kontrast til situasjonen i morselskapet Viaplay Group. Der har krisemeldingene kommet på løpende bånd etter at selskapet tidligere i år gikk ut og kunngjorde at de ikke ville nå sine ambisiøse mål i strømmemarkedet.

I juli ble det kjent at selskapet sier opp mer enn 25 prosent av alle ansatte.

Kenneth Andresen vil ikke svare på spørsmål om hvordan Viaplay-kuttene rammer P4, men som midlertidig norgessjef er det Andresens ansvar å finne ut av hvor selskapet kan kutte i sin norske virksomhet.

Les også: Viaplays nye norgessjef taus om norske oppsigelser

- Hvordan opplever du stemningen i P4 om dagen i lys av krisemeldingene som kommer fra morselskapet? 

- Det viktigste nå er å sørge for en best mulig håndtering av alle de som er berørt av omstillingsprosessen. Det er øverste prioritet for meg og alle andre ledere inntil prosessen i Norge er fullført, sier Andresen.

- De ansatte er selvfølgelig preget av endringene, men stort sett er stemningen god, og det er «business as usual» for de som er på kontoret. Vi skal gå grundig til verks for å finne ut hva som er den beste langsiktige løsningen for Viaplay Group Norge, og jeg ser fram til å kunne snakke mer om dette på et senere tidspunkt.

Her kan du se årsresultatet til P4-gruppen. Alle tall i MNOK.

P4-gruppen 2022 2021 Endring i prosent
Omsetning 395,2 359,2 + 10
Driftsresultat 123,7 104,9 + 18
Resultat før skatt 125,9 105,1 + 20

Pengene renner inn for P4: - Resultat av hardt arbeid og flinke folk