Et av de virkelig store temaene under årets Arendalsuka har vært bærekraft og samfunnsansvar, og det har vært en rekke av arrangementer og debatter som har handlet om hvordan vi skal redusere klimaavtrykket vårt, omstille til ny og fornybar energi og drive selskaper og virksomheter på en bærekraftig måte. Så da telegiganten Telenor la frem sin rapport «Digital Outlook 2030» i Arendal på sesjonen «Den digitale fremtiden – hvem tar ansvar?» handlet det nettopp om miljø og samfunnsansvar og hvordan private selskaper kan ta bedre vare på samfunnet og menneskerettigheter.
- Samfunnsansvar er i hjertet av det vi driver med. Som en pådriver for digitalisering, omfavner vår virksomhet de aller fleste, og vi jobber for å skape verdier for hele samfunnet og bidra til en bærekraftig fremtid. Vi engasjerer oss i en rekke temaer av stor samfunnsmessig betydning som klima og miljø, digital mobbing og utenforskap, og jenters deltakelse i utviklingen av og jobber innen teknologi for å nevne noe, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor til Kampanje.
De fleste private selskaper er i dag på en eller annen for klimareise eller mangfoldsreise for på den måten ta mer samfunnsansvar. Men går det en grense for hvor langt bedrifter skal bevege seg inn i ulike diskusjoner, aktiviteter og markeringer og ofte med politiske overtoner enten det er klima, Pride eller flagging for Ukraina på nettsider? Og hva skjer med selskaper som ikke melder seg på i den offentlige diskusjonen? I USA fikk verdens største underholdningskonsern Disney opplevd at det ikke bare er drømmene som blir virkelighet, men også marerittene. Selskapet befant seg i sommer i sin kanskje største PR-krise etter at ledelsen i starten ikke ønsket å mene noe om en ny lov i Florida som åpner for at foreldre til barn opp til ni år kan saksøke et skoledistrtikt hvis en lærer deltar i en hver form for disusjon rundt seksuell orientering og kjønnidentet.
- Vi engasjerer oss i mye, og takker nei til noe. Det viktigste for oss er å prioritere de områdene vi ser at vi kan tilføre verdi, og som har en betydning for både samfunnet og oss. Selv om vi ikke endrer logoen på sosiale medier, støtter vi både Pride og budskapet bak initiativet helhjertet, ikke bare i juni, men hele året. Vi heiser Pride-flagget på Fornebu, har rettigheter for LHGBTQ som tema på allmøter og får besøk av foredragsholdere, sier Brekke.
Les også: Vedum legger ingen demper på PR-festen – byråene nærmer seg milliarden for første gang