Reklame-gründer vil revolusjonere mediebyråbransjen

- Bransjen bør ta konkurransen fra Orkla og DNB på alvor.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

For noen år siden bestemte Google Ads-spesialist Kristina Aarvold (29) seg for å hoppe i det. Hun skulle følge instinktene og magefølelsen og starte eget byrå.

- Jeg vil skape et mediebyrå som vil tilby kunder lavere pris og fleksible modeller. Alt trenger ikke å være så komplisert. Det viktigste er en god struktur med relevante søkeord og kampanjer, når det kommer til Google Ads, sier hun til Kampanje.

Gründereventyret startet på skolebenken i Singapore.

- Jeg hadde jobbet i fire-fem år da jeg valgte å starte mitt eget selskap. Selve ideen dukket opp da jeg gikk på gründerskole i Singapore. Jeg har alltid hatt lyst til å bli gründer, sier hun selvsikkert.

Da planene ble satt ut i livet i 2016, hadde hun fått permisjon fra jobben som Performance Marketing Advisor i Resolution Media i Omicom Group. Men da året var omme, valgte hun å si opp for å jobbe videre med sitt eget selskap. Det første selskapet hun var med på å starte, var Treatme.no, som hun startet sammen med tre andre.

- Jeg kjente til tjenesten Treatwell fra England og Nederland. Like etter at tjenesten gikk live, kom giganten Schibsted Vekst med sitt produkt Styletime.no bygget over samme lest. Og de har jo et helt annet apparat enn oss, så etter hvert ga vi opp, forteller hun.

I dag er Aarvold fremdeles eneste ansatte i Aarvold Digital (AD). Og på kundelisten står blant annet Schibsted Vekst.

- Jeg jobber kanskje halve tiden min for Schibsted, sier Aarvold fornøyd i dag.

Da Aarvold skulle starte selskap på egen kjøl – helt uten partnere, hentet hun inspirasjon blant annet fra frisørkjeden Cutters – som tilbyr hårklipp til en brøkdel av prisen som de store kjedene tar.

- Siden jeg jobber frilans, kan jeg ha høy kompetanse til lavere pris. Jeg har heldigvis masse kunder som er fornøyde og som anbefaler meg videre. Så frem til nå har jeg ikke akkurat drevet så mye med markedsføring, forteller hun.

Mediebyråkunder ønsker seg en lettere løsning og lettere pris. Kristina Aarvold

Med gründerblod i årene

Hun kommer fra en gründerfamilie – foreldrene har startet apotekkjeden Liseapotekene. Dette inspirerte henne til å satse på en modell der kostnadene ble holdt nede – bare i mediebyråbransjen.

- Jeg kommer fra en familie der man har utfordret apotekbransjen, har gjort det bra. Faren min hjelper meg med en del nå i starten. Blant annet har han et stort nettverk i forhold til økonomi.

- Hva er galt med de tradisjonelle mediebyråene – blir de for store?

- Mediebyråkunder ønsker seg en lettere løsning og lettere pris, tror jeg. Jeg sitter mye ute hos kundene med en fleksibel kontorløsning. Det gjør at jeg kommer tett på kunden og jeg kan hjelpe og lære opp. Jeg ser ikke mange andre mediebyråer som gjør dette i dag.

I tillegg er det ett viktig element som spiller inn; pris.

- Det må komme mer fokus på pris i denne bransjen. Det er ikke en debatt man har hørt mye, sier hun. Modellen hun har lagt opp til, er å tilby sin seniorkompetanse til en lav pris.

Aarvold tror både potensialet for et slikt byrå som det hun har startet, er stort.

- Per dags dato er markedet enormt. Hvilken bedrift er det som ikke trenger å bli synlig på nett? Det er jo alle!

- Hva har andre byråfolk sagt til oppstarten din?

- Jeg har ikke sagt så mye om dette til byråer, men alle de jeg møter synes det er gøy. Jeg er selvsagt litt spent på reaksjonene, men det er gøy å utfordre og skape.

Innen et halvt år er planen hennes å ha ansatte. Men hun har ingen umiddelbare planer om å hente inn flere på eiersiden.

- Det skal bli stort, så jeg ser jo at jeg etter hvert ønsker å få nye partnere. Men jeg må hele tiden sikre at jeg holder på kvaliteten, og det skal heller ikke gå så fort at det går på bekostning av kvaliteten.

Kommer fra gründerfamilie:

Kristina Aarvold er vokst opp i en gründerfamilie - foreldrene står bak apotekkjeden Liseapotekene. Foto: Eivor Eriksen

Selskapene som klarer å få inn digitale spesialister som er best på sitt felt kommer til å være vinnerne, og det tror jeg Orkla og DNB kan få til. Kristina Aarvold

- Bransjen bør føle seg truet av Orkla/DNB

Hittil har hun totalt omsatt for 1,1 millioner kroner og budsjetterer for et resultat på rundt 900.000 kroner.

- Hvilke utfordringer står bransjen overfor i dag?

- De burde i alle fall ta på alvor konkurransen fra Orkla og DNB. I tillegg kommer det veldig mange små aktører de må se opp for. I tillegg er det en utfordring at kompetansen innen Google Adwords fort forsvinner. Mange jobber i byråene med dette i to år og slutter.

- For mener du at mediebyråbransjen bør føle seg truet av Orkla/DNB-initiativet?

- De bør føle seg truet fordi det er store kunder som kan potensielt forsvinne. Selskapene sier nå at de ikke skal konkurrere med mediebransjen, men jeg tror dette lett kan snu om de ser at dette er lønnsomt. Jeg tror selskapene som klarer å få inn digitale spesialister som er best på sitt felt kommer til å være vinnerne, og det tror jeg Orkla og DNB kan få til om de vil, sier den unge gründeren.

Reklame-gründer vil revolusjonere mediebyråbransjen