Jarle Roheim Håkonsen har hørt snakk om at det har vært en aldri så liten storm i sosiale medier.
- Jeg har skjønt at det har vært en del moro på Twitter, som jeg ikke har fått lest. Sånn er det. Jeg unner dem humoren, men det går begge veier; Høyre har også hentet flere fra NRK i nylig tid. Jeg har også fått ekstremt mange positive reaksjoner fra folk i Ap, som ser at dette kan være en stemningsbryter, sier han til Kampanje.
Han tar ikke kommentarene alvorlig.
- Høyre har hentet mange, så det jevner seg jo litt ut. Jeg mener jo at det er folk vel unt å ironisere over dette. Fordi det er fullt mulig å ironisere over det, og jeg unner dem litt moro. Det er jo et gammelt stempel med ARK, men jeg hadde hatt null problem med å dokumentere at jeg har fått vel så mange klager fra Ap og venstresiden i politikken gjennom mine år i NRK. Jeg mener at jeg har strevet etter å være objektiv, og nesten fått mer klager fra venstresiden for å ha slagside.
Og hva tenker han om Ap-konpirasjonene?
- Det er jo lekende lett å finne noe moro ved dette, men jeg kan avklare at det ikke finnes noen dypere konspirasjon. Jeg har heller ikke jobbet undercover for Arbeiderpartiet i min tid hos NRK, så spennende har det ikke vært. Det har gått i ren og skjær journalistikk, og jakten på å være objektiv, som er vanskelig for oss alle.
- Flere NRK-profiler har gått til politikken, kan det svekke folks tillit NRK?
- Nei, så lenge de går til flere partier, så tenker jeg at det ikke er så farlig. Når det gjelder oss politiske journalister, så har jo vi en kompetanse i å vite hvordan politikk skal formidles, og det er jo nettopp formidling vi skal drive med, ikke politikkutforming. Det er kommunikasjon som fag vi skal jobbe med, det er naturlig, og det er ikke et så stort sprang. Så lenge folk går til flere partier, så kan man ikke si at det er slagside.
- Men uavhengig av parti og slagside, kan det svekke NRKs tillit at profiler går til politkken?
- Det skjer jo i alle partier og i alle land, at folk går fra journalistikken til politikken. Mange går tilbake også, da kan det være verre. Jeg vil jo si at jeg vil beholde den jeg er, og jeg har sagt ifra til Ap at jeg vil beholde min anti-autoritære holdning, alltid se saker fra to sider og komme med motforestillinger. Man skifter ikke personlighet selv om man bytter jobb.