Finn best i reklamebørsen

Finn.no trakk det lengste strået i reklamebørsen. Last ned alle resultater her.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

Sommer er kanskje tiden da nordmenn tenker på mye som skulle vært gjort i hus og hjem, og Finn er blant annonsørene som hadde høyt trykk i eteren i juli. Den målte Finn-kampanjen var på luften deler av juli og fokuserte på den nye tjenesten Finn Småjobber.

– Det er en den nyeste markedsplassen på Finn, og her er tanken å koble de som trenger hjelp, enten det er å kjøre bort hageavfall eller trenger hjelp med barnepass, med de som har tid og mulighet til å utføre slike tjenester, sier markedsdirektør Anne Signe Fagereng i Finn til Kampanje.

Hør radiospoten her.

EKSKLUSIVT FOR KAMPANJE PREMIUM: Last ned pdf- med alle resultatene fra denne månedens reklamebørs her.

Sterk avsenderidentitet
Blant respondentene i denne utgaven av reklamebørsen, oppgir 15 prosent at de kan huske å ha hørt Finns radiospot, dette er litt under gjennomsnittet på 18 prosent. Men hele 93 prosent husker hvem som er avsender av annonsen, noe som er et særdeles godt resultat.

Kampanjen som Try/Apt står bak, er produsert av Sagveien Resort, og i løpet av høsten vil det komme flere spoter og filmer i samme stil for andre Finn-tjenester, forteller Fagereng.

– Kampanjen passer godt inn i den folkelige merkevaren vi føler Finn er. Vi spiller på kommunikasjonsplattformen «en slags butikk», som skal romme alle de forskjellige markedsplassene våre. På den måten drar de forskjellige tjenestene nytte av å være en del av Finn.no. Vi dyrker konsepter som funker på tvers av både markedsplasser og kanaler, sier Fagereng.

«En slags butikk»
I samme kampanje inngår også en fysisk butikk i Grensen i Oslo, samt en tv-reklame – en nokså utradisjonell mediemiks. Et grep som går igjen i alle kampanjens elementer, er den søte pusekatten som mjauer på telefonsvareren.


– Katten er godt likt, så det skal bli spennende å se målinger på hvordan dette fungerer. Det tar jo ofte tid for sånne konsepter å sette seg. Vi i Finn fått lov til å komme hjem til folk i 14 år. Nå vil vi invitere hjem til Finn, sånn at folk kan ta og føle på hva Finn er.

Kampanjes reklamebørs viser at utvalget liker annonsen godt. 69 prosent av de spurte oppga at de likte annonsen, noe som er bedre enn gjennomsnittet.

- Mest nett
Ifølge bruttotall fra Nielsen, brukte Finn rundt 35,5 millioner annonsekroner før fratrukket rabatt første halvår i år. En svakhet med tallene fra Nielsen er at de ikke fanger opp annonsekroner brukt på nett. Men om man ser bort fra denne kanalen, skiller tv seg klart ut som den klart foretrukne mediekanalen for Finn med 23,6 millioner kroner før rabatter. På andreplassen kommer radio med rundt 6,8 millioner kroner før rabatter.

– Vi har som regel nett som et hovedmedium, naturlig nok, siden vi er nettbaserte. Men radio hjelper oss å nå hele målgruppen og å understreke budskapet samt å få godt trykk i viktige sesonger. Nå er det høst og folk er tilbake på jobb. Man starter nye prosjekter og mye blir aktuelt. Da ønsker vi høyt trykk, siden dette er en nøkkelsesongene.

Fagereng understreker at det er nett som er den foretrukne kanalen.

– Det kan virke som om vi gjør lite på nett, men vi har jo vår egen kanal; Finn, og bruker denne. Den kanalen som vokser i mediemiksen i 2014, er nett-tv. Vi vil også fortsette å utforske dette i 2015.

– Hva tenker du om fremtiden til radioreklame?

– Det er fortsatt en kanal med potensiale og med sterkere koblinger til det digitale, vil effekten bli enda tydeligere. Men det er klart at radioreklame har de samme utfordringene som tv-mediet. Både radio og tv må tenke nytt og utenfor de tradisjonelle spottene. Men selv om reklameformen vil endre seg i årene som kommer, vil lyd og musikk fortsatt være viktig. Vi som annonsør må tenke nytt sammen med kanalene eller de som produserer innhold, sier hun.

EKSKLUSIVT FOR KAMPANJE PREMIUM: Last ned en pdf med alle resultatene  fra reklamebørsen her.

REKLAMEBØRSEN:

  • ANNONSØR: Finn

  • KANAL: Radio

  • Reklamebyrå: Try/Apt

  • Produksjonsbyrå: Sagveien Resort

  • Mediebyrå: Vizeum

  • Hva blir den største endringen i mediemiksen deres i år?
    – Den største endringen i mediemiksen står Web-tv for – vi har testet flere ulike kanaler og konsepter på denne arenaen.

  • Reklamebørsen er levert av Penetrace og Omnicom Media Group. Feltarbeidet er utført av Ipsos MMI. Feltperiode: Juli 2014. Antall respondenter: 541. Ti ganger i året velger vi de fem største kampanjene i ett av følgende medier: tv, radio, internett, print og utendørs.  En kampanje kan kun måles én gang.

Finn best i reklamebørsen