Lukten av pizza på radio

Pizzakjeden Dolly Dimples har radio som sin viktigste kanal.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

Navnet til restaurantkjeden Dolly Dimples stammer fra den pizzaglade amerikanske damen som hadde tatt Dolly Dimples som artistnavn. Hun laget og spiste så mye pizza at hun ble sterkt overvektig - og ble sirkusattraksjonen «The world’s most beautiful fat girl» med stor suksess på 1930-1940-tallet. Kyprioten Andreas Hatjoullis startet den norske pizzakjeden Dolly Dimples i 1986, og kjeden er i dag eid av Norgesgruppen.

Den radiospoten som er målt i denne utgaven av Reklamebørsen, fokuseres det på et fotball-VM-tilbud på pizza. Markedsdirektør Nina Nørve har vært i stillingen i rundt fire måneder, og sier denne radiospoten var blant hennes første oppgaver.

- Noe av det første jeg skulle gjøre, var å ta beslutning på teksten til denne spoten. Utgangspunktet var en liknende spot laget til fotball-EM i fjor, og jeg synes det var litt svakt på avsenderidentitet, og la til litt tekst. I ettertid ser jeg at den er litt «flat» i forhold til andre spoter, sier Nørve til Kampanje.

- Vil jobbe med avsenderidentitet
Tallene viser at 16 prosent av respondentene kan huske å ha hørt radiospoten. Gjennomsnittet i denne runden var på 18 prosent. På avsenderidentitet var det ikke så galt som Nørve kanskje tenkte, siden 65 prosent av respondentene husket at det var Dolly Dimples som var avsender av spoten, noe som er bedre enn gjennomsnittet på 50 prosent. Liking av spoten var på 60 prosent, noe som er identisk med gjennomsnittet for de fem annonsene som er målt.

- Avsenderidentitet er viktig og vi vil fremover jobbe med å gjøre denne enda tydeligere.  Å utvikle en lydlogo eller jingle kan være et skritt i denne retningen. Kampanjen var for øvrig veldig vellykket, vi over tredoblet salget i perioden, sier hun.

Spoten var del av en kampanje som i tillegg til å gå på radio også var på nett og mobil (mobil og tablet på VG og TV 2 mobil). I tillegg ble det annonsert på Facebook og distribuert DM i Oslo-området.

Radio som primærkanal
Første halvår i år brukte pizzakjeden Dolly Dimples rundt 7,5 millioner på annonsering. Det viser bruttotall fra Nielsen. Bruttotall innebærer at tallet er før fratrukket rabatt til mediebyråene. For Dolly Dimples er radio viktigste kanal og de har lagt igjen rundt 5,2 millioner kroner her. På andreplass kommer postkassen/DM med rundt 2,2 millioner kroner. Nielsen-tallene måler ikke nettannonsering, så eventuelle annonsekroner der kommer i tillegg. I 2013 brukte pizzarestaurantkjeden totalt 19,2 millioner kroner på annonsering, ifølge Nielsen. Hele 12 millioner av disse ble brukt på radio.

- Hva er årsaken til at dere satser på radio som primærkanal?

- Vi bruker radio fordi vi ser at det gir veldig god effekt.

På digitale flater forteller Nørve at de prøver å være til stede med det aktuelle kampanje-uttrykket, har konkurranser, samt at de jobber aktivt med Facebook-markedsføring.

- Hva tenker du om fremtiden til radioreklame?

- Jeg har tro på at radio har en fremtid som annonsekanal. Det er nok et medie man i større grad enn tv har i bakgrunnen. Selv om man selvfølgelig ikke vet hvordan ting vil endres når DAB kommer, sier hun.

Oppslagsbilde: Kent Skibstad / NTB Scanpix

Reklamebørsen:

  • KANAL: Radio

  • ANNONSØR: Dolly Dimples

  • Reklamebyrå: Anorak

  • Produksjonsbyrå: Pulp

  • Mediebyrå: Vizeum

  • - Hva blir den største endringen i mediemiksen deres i år?
    - Vi kommer til å ha mer på web, fordi vi føler at vi når målgruppen vår der. Primærmålgruppen er ung, sosial, outgoing og mye på nett, sier Nina Nørve.

  • Reklamebørsen er levert av Penetrace og Omnicom Media Group. Feltarbeidet er utført av Ipsos MMI. Feltperiode er juli. Antall respondenter: 541. Ti ganger i året velger vi ut de fem største kampanjene i ett av de følgende medier: tv, radio, internett, print og utendørs. En kampanje kan kun måles én  gang.

Lukten av pizza på radio