Abonnér på Kampanjes nyhetsbrev
Ved à klikke på "Abonner" godtar du vår personvernerklæring
INNSIKT
I februar ble det kjent at Schibsted-konsernet skulle redusere staben med rundt 350 årsverk. 13 av dem i Bergens Tidende.
Onsdag ble det kjent at BT skal kutte antall redaktører og nyhetsledere i en større omorganisering mediehuset gjennomfører denne våren.
Med det slutter Jens Kihl som kulturredaktør i BT etter 3,5 år i stillingen. Han går altså ut av redaktørkollegiet i BT.
Kihl blir ikke erstattet i rollen som kulturredaktør og denne redaktørstillingen forsvinner dermed fra den største regionavisen på Vestlandet. Det vil imidlertid bli lyst ut en ny stilling som kulturkommentator i BT.
- Det er veldig lite vemodig egentlig. I forbindelse med at det nye organisasjonskartet skulle tegnes opp gikk jeg noen runder med meg selv og kjente på hva jeg ville, sier Kihl til Kampanje.
- Om man først skal si ja til å bli med videre i den nye kartet som redaktør, så må du tenke at du skal gjøre det i noen år til.
Etter å ha kjent etter på egen motivasjon, var altså ønsket om å vende tilbake til den utøvende journalistikken sterkest.
- Hva tenker du om at kulturredaktørstillingen skal kuttes?
- Jeg tror ikke det er opp til meg å tenke så mye om det egentlig. Generelt er jeg mer opptatt av hvilken journalistikk BT lager for våre abonnenter enn hva for symbolverdi forskjellige titler har.
Les også: Klubbleder i BT overrasket over omfanget: - Svært alvorlig
Siden Sigrid Hvidsten sluttet som kulturredaktør i Dagbladet i 2023 har avisen stått uten noen kulturredaktør, noe sjefredaktør i Dagbladet Frode Hansen fikk kritikk for og redaktøren ble beskylt for å være historieløs.
- Tror du BT kommer til å få kritikk for at stillingen forsvinner?
- Ja, det kan nok BT sikkert få. BT lever i tett symbiose med våre lesere, og vi får ros og kritikk hele tiden.
- For å si det slik – det å lage avis for bergensere er å lage avis for meget meningssterke mennesker. Men det er også noe av det jeg liker aller best med BT.
Redaksjonssjef i BT Liv Skotheim går også ut av redaktørkollegiet og inn i en nyopprettet rolle som stabssjef i Bergens Tidende. Hun vil fortsatt være en del av ledergruppen i avisen.
- Tror du at fjerningen av kulturredaktørstillingen vil svekke BTs kulturjournalistikk?
- BTs kulturstoff lages av våre kulturjournalister og våre 25 frilansanmeldere. Og den vil i fremtiden lages av den nye kulturkommentatoren. En fulltidskulturkommentator er dermed en klar styrking av vår kulturdekning, sier Kihl.
Nå ser Kihl frem til å gå fra å være redaktør og over til å være journalist.
- Det gleder jeg meg skikkelig til faktisk. Og så gleder jeg meg til å få et litt mer normalt arbeidsliv, avslutter han.
Vil du få siste nytt fra medie- og kommunikasjonsbransjen? Last ned Kampanje-appen og få nyhetsvarsler rett på mobilen.