Ifølge influenceren selv er det veldig lite tilfeldig hva følgerne får servert.
- Tallene snakker for seg selv, og hvis du legger ut noe som ikke får noen visninger, så burde du ikke legge ut så mye mer av det samme. Algoritmene er såpass gode at du får feedback i løpt av par timer om et innlegg er bra eller ikke. Vi mikrojusterer hele tiden, sier Fjeldberg.
Noen ganger går det imidlertid gærent, enten fordi innholdet ikke treffer målgruppa eller fordi det utløser kritikk. Som da Westerlin kalte Nettavisen-kommentator Maria Ludvigsen for «Martin» på Instagram, etter at kommentatoren gikk hardt ut mot Westerlins VGTV-serie «Av med maska». Ludvigsen mente Westerlin hengte henne ut for sitt kjønnsuttrykk.
Westerlin la seg ikke flat.
- Jeg ser egentlig litt på det som at det er en personlig touch å tråkke i salaten innimellom, sier Westerlin om kritikken han møter.
- Jeg er bare 25 år gammel og ikke perfekt på noen som helst måte.
- Tenker dere på etikken i det dere legger ut?
- Oskar har sitt moralske kompass intakt og så lenge man har det, så kan man drite seg ut, det er jo menneskelig, sier Fjeldberg.
Men det er noen innlegg som stoppes før de når følgerne.
- Noen ganger kan det være en vits som kanskje er innenfor, men vi vet at det kan gi negative konsekvenser og hvis den ikke er så morsom, så kan man heller legge ut bilder av noen pannekaker, så kanskje folk kjøper det.
- Er det fordi det kan påvirke de kommersielle bindingene dere har?
- Ja, det er en del av vurderingen du tar og det kan være viktig også hvis det er noe som er i gjære eller noe som skal skje de neste månedene.
Westerlin forteller at han tar både ros og ris med en klype salt.
- Negative overskrifter er glemt etter en uke. Det samme skjer med positive overskrifter. Derfor kan man ikke ta feedback fra folk så seriøst. En kjempepositiv overskrift, på toppen av VG, det beste du kan se for deg…. To uker senere så er det glemt.