Jenteløft sender Sparebanken Vest til sponsortoppen: - Dette hadde vi ikke trodd

Har sponset den samme fotballklubben i 18 år. Se flere av kveldens vinnere her.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Sparebanken Vest er ikke av de største bankene i landet. Med sitt hovedkontor i Bergen og viktigste marked på Vestlandet, kommer den selvstendige banken langt bak de nasjonale kjempene Nordea, Sparebank 1 og DNB og med langt mindre budsjetter. Men da den norske sponsorbransjen var samlet til festkveld og for å dele ut årets Sponsor- og eventpriser, var det banken som er «av og for vestlendinger» som var den største og beste banken.

Hele tre gull ble til Sparebanken Vest som blant annet vant den gjeve prisen «Årets sponsor».

- Helt, helt fantastisk. Dette hadde vi ikke trodd, Vi er jo bare en bank på Vestlandet, sier Tonje Marie Schreiner, markedsdirektør i Sparebanken Vest.

Totalt var det 13 gull å kjempe om og tre av dem gikk til Schreiner og banken. Banken vant i i tillegg også «Årets idrettssponsor» og «Årets Samfunnsengasjement».

- Vi er veldig, veldig stolte, sier Schreiner.

Det er ikke første gang Sparebanken Vest går til topps i en markedsføringskonkurranse og banken har allerede markert seg med priser i Anfo Effekt, Gullblyanten og i Sabre Awards. 

- Men det er første gang vi vinner denne prisen, sier markedsdirektøren. 

- Og med hele tre gull? 

- Ja, det er vel ganske bra, sier Schreiner. 

Også Palmesus og DiplomIs hentet flere gull hver da den norske sponsorbransjen samlet seg til festkveld torsdag kveld i storstua Carls på Carl Berners Plass i Oslo. 

Les også: Palmesus til topps som årets sponsorobjekt – vinner for tredje gangen

Jenteløft ble gulljobb

Sparebanken Vest vinner for prosjektet «Jenter vil mer» som har som mål å identifisere og adressere ulikhetene i oppfatningen av jenters og gutters potensial innen fotballen. Dette for å løfte frem motivasjonen til jentene og bidra til en mer rettferdig fordeling av ressurser i idretten.

- Som en sparebank gir vi deler av overskuddet tilbake til samfunnet og da har vi valgt å støtte jentefotballen i flere år. Men vi har også muskler til å ta tak i utfordringer selv og sette søkelys på det og endre holdninger sammen. Det går på å løfte jentefotballen og gi jenter og gutter like muligheter, sier Schreiner.

Banken har i dag sponsoravtaler med fotballklubbene Brann, Sogndal og Arna-Bjørnar og det er avtaler av den mer langsiktige arten. Sparebanken Vest har blant annet sponset Brann i hele 18 år.

- Det er et samarbeid som går langt tilbake i tid og vi støtter klubben i tykt og tynt, sier hun.  

Les også: Gjensidige, Nordea og Sparebanken Vest kan få gjev sponsorpris 

- Styrker omdømmet og merkevaren vår

I tillegg til sponsoravtalen går banken også inn og støtter spesielle satsinger som da Brann søkte banken om penger for å legge nytt gress på stadion og renoverte garderober. Banken gikk da inn med hele 43 millioner 

- Det gjorde vi for at jenter og gutter kan spille på Brann Stadion. Det kom som et resultatet av dette samarbeidet, sier hun. 

- Hva får dere som bank ut av dette samarbeidet?

- Det styrker omdømmet og merkevaren vår. Vi merker at når dette blir snakket om og måten vi aktiverer sponsoratet vårt på, så fortsterker det merkevaren vår. Kundene våre sier at de opplever oss som en lokal støttespiller, sier Schreiner. 

Les også: Vekker oppmerksomhet med kampanje for jentefotball: - Fantastisk å se

Her kan du se filmen som Sparebanken Vest i samarbeid med PR- og reklamebyrået sitt Trigger:

Jenteløft sender Sparebanken Vest til sponsortoppen: - Dette hadde vi ikke trodd