Jakter boligkjøpere til luksusleilighet på Frogner i sveitsisk lokalavis

Møller Eiendom er på jakt etter formuende nordmenn i alpelandet for nye toppleiligheter. - Vi skal vel ikke se bort fra at noen i denne kundegruppen har flyttet fra Norge, sier markedsdirektør.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Boligutvikleren Møller Eiendom, som spinner ut av bilimportselskapet med samme navn, er i gang med salget av et nytt prestisjeprosjekt på beste vestkant i Oslo. I Balders gate har Møller satt seg som mål å lage flere luksusleiligheter med «høy standard» som det heter i prospektet.

- Det er en gammel bensinstasjon på Frogner som vi i Møller har eid i noen år og som vi nå jobber med å utvikle til et lite smykke av et prosjekt, sier markedsdirektør i Møller Eiendom, Pål Bøe.

Han sier prosjektet innebærer en større oppgradering av et område som i mange år bare var en nedlagt bensinstasjon. Nå er tanken å bygge et boligbygg med serveringssteder på gateplan og et møtested for strøkets beboere. 

- Vi gjør et fint grep der vi utvider med en plassdannelse, næringslokaler også blir det fem leiligheter av høykvalitet, seir Bøe.

Den opprinnelige tanken var å utvikle seks leiligheter på rundt 100-150 kvadratmeter, men så bestemte Møller Eiendom seg for å slå sammen til de to øverste leiligheten til en toppleilighet på 300 kvadratmeter.

 - Det høres ut som vi er kategorien «høy prisklasse»?

- Ja, vi er nok det. Prosjektet ble omtalt i Kapital for litt siden fordi prosjektet har solgt veldig bra. Vi var i ferd med å gå i salg og stod klare med annonser og da gikk de fire første leilighetene. Den eneste vi har igjen er toppleiligheten, sier Bøe.

Skal finne kjøpere:

Pål Bøe, markedsdirektør i Møller Eiendom, annonserer for tiden i en sveitsisk lokalavis. - Vi følger med på trafikken på prosjektets nettside og vi ser at vi har hatt besøk fra nettadresser i Sveits og Italia, sier han.

Luksusleilighet til 80 mill.

Eiendomsmegleren som har fått oppdraget er Sem & Johnsen og meglerkontoret har gitt et prisanslag på rundt 80 millioner for luksusleiligheten.

- Har det vært noen interessenter? 

- Ja, det har det. Dette er et objekt du ikke kjøper på impuls, men det er flere som snuser på det. Vi får se hvor det ender, men vi har allerede solgt nok til at vi kan starte å bygge og vi har god tid til å bestemme oss for om vi skal selge det som en stor eller to mindre leiligheter, sier han.

Samtidig har Møller Eiendom og meglerhuset Sem og Johnsen gått til et litt uvanlig annonseløp. For i den sveitsiske lokalavisen Corriere Del Ticono i Lugano.

- Vi hadde lyst til å teste ut noe litt annet og vi vet jo ikke helt hvor potensielle kunder befinner seg, men vi skal vel ikke se bort fra at noen i denne kundegruppen har flyttet fra Norge, sier han.

- Rett og slet for at store deler av kundegruppen her har flyttet til Sveits?

- Vi gjorde oss i hvert fall noen refleksjoner rundt det, og fant ut at kanskje noen av kundene rett og slett befinner seg der, sier han.

Jakter formuende nordmenn i Sveits

I forbindelse med økningen i formueskatten har flere velstående nordmenn pakket kofferten og satt seg på flyet til Sveits. Ved å flytte til Sveits, kan de mediene og politikerne elsker å omtale som «rikingene» slippe å betale formuesskatt til Norge. I tillegg kan det også ved et opphold utenlands i over fem år gi en stor skattefordel på utbytte fra aksjer. Det siste året har et 20-talls formuende meldt utflytting og noen av de mest kjente er industrimagnaten Kjell Inge Røkke, tidligere langrennsløper og forretningsmann Bjørn Dæhlie, tidligere konsulent ved McKinsey og toppsjef i Tandberg, Fredrik Halvorsen, og IT-investor Jens Rugseth. Også flere av milliardærenes etter hvert vokse barn har bopæl i Sveits som Orkla-eier Stein Erik Hagens datter, Caroline Hagen.

- Kanskje kan vi bidra til at noen vurderer å komme tilbake til Norge, legger markedsdirektøren til.

- Er det samfunnsansvaret som Møller Eiendom føler på her?

- Jeg vet ikke om vi skal gå så langt, men det hadde vært for hyggelig om noen velger å flytte tilbake til Norge.

- Har dere fått noen telefoner fra Sveits fra mulige kjøpere etter at annonsen kom på trykk?

- Ikke ennå, men vi følger med på trafikken på prosjektets nettside og vi ser at vi har hatt besøk fra nettadresser i Sveits og Italia, sier han.

Jakter boligkjøpere til luksusleilighet på Frogner i sveitsisk lokalavis