Ny Pol-sjef skal lede årets fiskelag på TV 2: - Det er mindre seing, men vi treffer fortsatt de yngre på TV

Årets første månedsvinner er kåret og det begynner like godt som det sluttet for fjorårsvinneren.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger
Knut Kristian  Hauger
Øyvind Hofsrud Journalist

Sølvfisk-juryen som skal vurdere de beste reklamefilmene som vises på TV 2 i år skal ledes av juryformann Therese Becke, daglig leder i Pol. Dermed blir det nok en gang en byråleder fra Pol som får jobbe med å lede denne reklamejuryen. I 2020 var det daværende Pol-sjef, Kjetil Botten Skogly, som tok på seg oppdraget.

Med seg i juryen har Becke i år direktør for informasjon og marked i Infinitum Randi Varberg, produsent i Bacon Oslo Øystein K. Dyb, markedssjef i Kiwi Jacob Rolland, art director i Mint Creatives Tone Humblen, kreativ leder i Morgenstern Anders Muurman Holm og ikke minst vinneren av siste års Gullfisken, markedsdirektør i Posten Monica Solberg,

Byråleder i Pol, Therese Becke, sier hun ser frem til å ta fatt på oppgaven med å kåre de månedlige vinnerne i reklamekonkurransen.

- Det blir veldig spennende. Jeg har vært med i mange juryer før, men ikke denne. Det er en fantastisk mulighet til å se hva som blir laget rundt om i landet. Vi har fått på plass en superdyktig jury, og nå blir det spennende å diskutere hva vi mener om de ulike jobbene, sier Therese Becke til Kampanje.

- Tror du det blir et godt år for norsk TV-reklame?

- Ja, det tror jeg absolutt. Nå føles det som at reklameverden har kommet ut av sitt covid-koma som i perioder har preget bransjen. Mange annonsører har vært usikre på hva de har kunnet gjøre og si, men nå ser vi tendenser til et forsterket fokus på langsiktighet og å bygge sterke merkevarer igjen, sier Becke.

- Ikke mye usikkerhet rundt pandemien lenger

Til tross for at forbrukertilliten nå er noe lavere enn normalt på grunn av blant annet økte levekostnader med høye strømpriser og råvarepriser, så ser Becke lyst på fremtiden.

- Noen bransjer ble særlig hardt rammet under koronapandemien, som for eksempel reiselivs- og servicebransjen. Nå er det imidlertid ikke mye usikkerhet rundt pandemien lenger, vi kan begynne å planlegge frem i tid, bestille reiser, booke sommerfester og gjøre investeringer - og ikke minst tenke langsiktig igjen, sier Becke.

- Et annet element for reklamebransjen er at det stadig er færre som ser på TV. Er det et problem for konkurransen «Gullfisken»?

- Ikke på kort sikt. Det er riktignok mindre TV-seing blant de yngre målgruppene, men vi treffer fortsatt de yngre segmentene på TV også, selv om vi ikke oppnår samme dekning som tidligere. Og når vi først treffer med en god historie som engasjerer, så sprer det seg også til andre plattformer, sier Becke.

Hun viser til Pol og Postens julefilm som i fjor vant Gullfisken.

- Når vi prater med ungdom og studenter, så har alle sett den, og alle mener noe om den. Det til tross for at filmen i hovedsak ble distribuert gjennom en kampanje på klassisk lineær-TV, sier Becke.

Posten vinner Sølvfisken for januar

Juryen har allerede satt i gang arbeidet med å kåre vinnerne og den første månedsvinneren er allerede klar – og det starter godt for både Pol og den siste Gullfisken-vinneren Posten som vant hele konkurransen med sin reklamefilm «When Harry met Santa». Posten og Pol vinner også Sølvfisk for januar og denne gangen med jubileumsfilmen «Posten 375 år». På teamet har denne gangen Pia Lystad, Rikke Sofie Jacobsen, Marius Eriksen, Kristin Eidså Brantzeg Scheele og Simon Karlsson bidratt sammen med Postens Monica Solberg og Hege Barbara Aarhus.

Juryen sier «sølvfisken for januar går til en veldig fin, humoristisk og godt løst film.»

- Posten er et selskap som alle kjenner til, og som har mye historie i veggene. Når de nå viser sine 375 år med historie i Norge så velger de å løse det med et humoristisk og engasjerende fortellergrep, med klare Forrest Gump-referanser, noe som gjør at de klarer å holde historien interessant for seerne gjennom hele 120 sekunder, fortsetter juryen.

Dermed ble det nok noen turer på gangen for både juryleder Therese Becke fra Pol og Postens egen Monica Solberg på det første jurymøte.

- Byrået ditt starter året med å vinne kåringen for januar og Pol vant også «Gullfisken» i fjor. Blir det et nytt godt filmår for Pol?

- Det håper jeg jo. Vi jobber med veldig spennende kunder og utfordringer, og fremfor alt har vi superdyktige kolleger som har store ambisjoner om å skape god kommunikasjon og sterke resultater for kundene. Jeg er naturligvis inhabil på jobbene som gjøres på huset her, og når disse skal diskuteres i juryen så blir jeg sendt ut på gangen. Men vi har god fart for tiden, og alle i Pol går på jobb for å gjøre det lille ekstra og skape de beste jobbene for kundene våre, sier Becke.

Her kan du se Pol og Postens reklamefilm som er kårets til årets første Sølvfisken-vinner. 

Ny Pol-sjef skal lede årets fiskelag på TV 2: - Det er mindre seing, men vi treffer fortsatt de yngre på TV