Gjensidige går fra Atyp til Anorak: - Konkurransen ble gjennomført på en måte som ivaretok habiliteten

Markedsdirektør Anne Margrethe Børjesson har gitt reklamebyrået hun selv jobbet i oppdraget med å lage den nye Gjensidige-reklamen.

Publisert / Oppdater

Caroline Walø Harstad
Caroline Walø Harstad Journalist

For halvannet år siden ble det kjent at Anne Margrete Børjesson gikk tilbake til sin tidligere arbeidsgiver Gjensidige, i rollen som leder for avdelingen som har ansvaret for både markedsføring, sponsing og merkevare.

Nå har forsikringsselskapet kommet med et nytt kommunikasjonskonsept med navnet «Ingen kjenner dagen bedre», som skal vise hvordan Gjensidige «omsetter kunnskap til trygghet på nye måter».

- En del av Gjensidiges nye konsernstrategi er å ta en mer proaktiv rolle som forebyggende problemløser for våre kunder. I dette ligger også en tydelig ambisjon om å utvikle nye og innovative tilbud og tjenester, som går utover det man har vært vant med å se fra forsikringsselskaper, sier Børjesson.

Gjensidige har jobbet med flere byråer i arbeidet med merkevareløftet, og det er Anorak som har utviklet konseptet.

Les også: Børjesson går tilbake til Gjensidige – slutter i Anorak etter snaue fire år

Her kan du se den aller første reklamefilmen Anorak har utarbeidet for Gjensidige.

- Ikke helt unatrulig

Gjensidige dropper dermed en av store vinnerne på reklamemarkedet den siste tiden, Atyp. Byrået til Hågen Pettersen gjorde blant annet rent bord både i Gullblyanten med kunden Bufdir og var også delaktig til at kunden vant prisen «Årets markedsfører» tidligere i år.

- Etter et svært godt samarbeide siden starten av 2014, hvor vi sammen har utviklet legendarisk kommunikasjon, så er det dessverre ikke helt unaturlig at de med nye folk også ønsker seg nye samarbeidspartnere. Vi kan ikke annet enn å takke for et utmerket samarbeid og ønske de lykke til videre, sier Hågen Pettersen til Kampanje.

Les også: Atypisk gullgrossist på Gullblyanten - tar revansje etter fleip om fusjon

Sluttet i Anorak - gikk tilbake til Gjensidige

Da Børjesson gikk tilbake til Gjensidige høsten 2020 spurte Kampanje om det ville komme et snarlig bytte av byrå, noe som ofte skjer ved utskiftninger av markedssjefer i et selskap. Beskjeden fra Børjesson den gang var at det «ikke blir noen beskjed».

Nå har selskapet altså gjort helomvending og byttet ut Atyp med Anorak, Børjessons forrige arbeidsgiver.

- Når bestemte du deg for å bytte ut Atyp med Anorak?

- Siden vi i 2021 gikk i gang med et merkevareløft og utviklet ny merkevarestrategi for Gjensidige, var det naturlig å vurdere hvilke byråer vi ønsket å ha med oss på veien videre. Vi utlyste derfor en byråpitsj hvor både Atyp, Anorak og flere byråer ble invitert inn.

Hun forteller at Gjensidige har en omfattende og klar innkjøpspolicy som ble fulgt.

- Den innebærer en tilbudskonkurranse, der fem prekvalifiserte byråer ble invitert, sier hun og understreker at likebehandling av leverandører er en kritisk del av policyen.

- I konkurranser som dette kartlegges derfor eventuelle relasjoner deltakere i vår prosjektgruppe har eller har hatt med deltakerne i konkurransen. Utfordringen i denne anskaffelsen var at alle deltakerne i Gjensidiges arbeidsgruppe hadde relasjoner med personer i et eller flere byråer som deltok i konkurransen, inklusiv meg selv, fortsetter Børjesson.

Hun mener det er naturlig i en bransje hvor relasjoner går på kryss og tvers.

- Innkjøpssjef gjorde derfor en grundigere vurdering av dette aspektet, og det ble spesifikt ivaretatt gjennom hele prosessen for å sikre rettferdighet og likebehandling. Vi er trygge på at konkurransen ble gjennomført på en måte som ivaretok habilitet på en best mulig måte, og at vi tok et optimalt valg for Gjensidige, sier hun

Online-psykolog:

I sin nye reklamefilm tilbyr Gjensidige et lavterskel-tilbud om online-psykolog. Reklamebyrået Anorak står bak.

Tilbyr online-psykolog

Nå er det altså reklamebyrået Anorak som skal fortsette reisen med Gjensidige der forsikringsgiganten i sin nye reklame presenterer et helt nytt lavterskeltilbud bestående av en online-psykolog.

- Vi måtte finne en måte å snakke om trygghet på som rommer både tradisjonelle forsikringer og de nye tjenestene. Og som peker på noe som er både sant om og unikt for Gjensidige, nemlig kunnskapen de har opparbeidet seg gjennom over to hundre års historie, sier Simen Hanssen, strategisk planner i Anorak, om det nye konseptet.

- I dette ligger også innsikt i kundenes hverdag og hvor det finnes udekte behov for trygghet, legger han til.

Han peker på behovet for forebyggende psykisk helsehjelp som et eksempel, som er første tema i kampanjen.

Også markedssjef i Gjensidige og ansvarlig for kampanjen, Gro Grotle, trekker frem psykiske helseplager:

- Halvparten av oss vil oppleve psykiske helseplager i løpet av livet, men barrierene for å søke hjelp er mange. Derfor tilbyr Gjensidige et lavterskel-tilbud om online-psykolog i flere av våre forsikringer, med ambisjon om å gi forebyggende hjelp før problemene utvikler seg til å bli alvorlige, sier hun.

- Selv om det har blitt mer åpenhet om psykisk helse er det fremdeles et veldig aktuelt tema og ditto tjeneste, fortsetter Grotle.

Teamet i Anorak har ellers bestått av kreatørene Stein Simonsen, Tone Jansson, Anna Gjendem og Øistein Markus Holm. Kundeansvarlig rådgiver er Kine Werenskiold og prosjektleder er Hege Iren Dyrseth. Hos Gjensidige er det, i tillegg til nevnte Grotle, Renate Aspevik og Nina Esp Bhogal som har utgjort teamet.

Kampanjefilmen er produsert av Tangrystan med Ida Thurmann-Moe og Andreas Grødtlien på regi, og Gry Sætre som produsent.

 

Gjensidige går fra Atyp til Anorak: - Konkurransen ble gjennomført på en måte som ivaretok habiliteten