Det er få musikkfestivaler forunt å kunne friste med et topplag av norske artister som Sigrid, Aurora, Girl in Red og Frida Ånnevik, men det kunne musikkfestivalen «Et helt annet sted» gjøre forrige uke. Konsertene ble spilt på en rekke ulike steder rundt om i hovedstaden, men publikum befant seg hjemme i sine egne stuer. Festivalen kunne nemlig utelukkende ses på nett og var et ledd i lanseringen av den nye strømmeplattformen Vierlive, i seg selv et produkt av koronakrisen.
Bak prosjektet står Oslo Lydproduksjon, Einar Film, Willy Nikkers, NOA-byråene Bold, Making Waves og Anorak, festivalsjef Kristoffer Lo og Svein Tore Bergestuen, som har tatt kommunikasjonsjobben.
Anorak-sjef Torgeir Vierdal er prosjektets talsperson. Han forteller at «det går en faen i deg når du får en krise som denne midt i trynet».
- Vi har brukt lang tid på å finne de riktig folka og verken Anorak eller Noa har noen å miste. Etter hvert som vi fikk oversikt og kontroll i byrået, så vi at alle kategorier og alle områder i samfunnet er ekstremt hardt rammet, sier Vierdal.
- Miljøer vi er helt avhengige av for å kunne levere gikk på dagpenger og i verste fall kan bransjen vår miste viktig kompetanse når vi kommer ut på den andre siden.
Da Oslo Lydproduksjon, forkortet Olyp, presenterte dem for en plattform for kulturrstrømming på nett med betalingsmur, trengte ikke Vierdal og byrået lang tid på å bestemme seg. Byrået har fra starten av jobbet tett med kultur og har rettighetsorganisasjoner som GramArt, Nopa og Creo på kundelisten. Samtidig hadde Vierdal sett med uro på bølgen av gratiskonserter og andre kulturtilbud som hadde bygd seg opp under koronakrisen. De ville være med på å tydeliggjøre for folk at kultur har en verdi selv om den oppleves på nett.
- Vi måtte bryte den onde sirkelen vi var inne i hvor vi over tid lærer opp folk i at kultur er gratis på nett. Vi hadde også lyst til å få folk inn i arbeid sånn at de kan holde på med det de kan best, sier han.