Fra tv-flopp til nett-seier

Telenors reklamefilm som ble sendt under OL i Sotsji, fikk mye pepper. Men på nett var kampanjen en suksess.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi

– Det som hadde vært virkelig alvorlig, var om folk var likegyldige til kampanjen, sier informasjonssjef i Telenor.

Telenor kunne ikke fått en verre start på sin «Mission Norway»-kampanje. Med en to minutter lang reklamefilm ble de TV 2s prøvekanin da nordmenns tålmodighet for tv-avbrudd under OL-øvelser skulle testes for første gang. Den viste seg ikke å være spesielt romslig. Telenors film måtte ta mesteparten av støyten i seerstormen som fulgte, og etter få dager bestemte telegiganten seg for at de ikke ville vise filmen under de mest populære OL-øvelsene.

På nett har det gått bedre, og informasjonssjef Anders Krokan kan glede seg over at Telenor tar seieren i Nettbørsen i februar.

– Det er meget positivt at vi får høy oppmerksomhet på nettannonsene. Vår nye kampanje består av en rekke ulike deler, og det hele må sees i sammenheng. Det som virkelig hadde vært alvorlig, var om folk var likegyldige til kampanjen, sier han.

At folk ikke stiller seg likegyldige til kampanjen, fikk Telenor nok et bevis for da Kampanje i samarbeid med Mediacom gjennomførte en undersøkelse av ti reklamefilmer som hadde høy frekvens under OL-sendingene til TV 2. Hele
73 prosent husket å ha sett filmen, men 34 prosent oppga at de likte Telenors film dårligere enn annen tv-reklame. Det er flere enn noen annen tv-reklame i målingen.

– At vi får høy oppmerksomhet, er selvfølgelig viktig for oss. Samtidig er det et mål at folk skal like filmene våre, så vi skulle selvfølgelig gjerne sett at målingen hadde gitt oss en høyere skåre her. Men det er ikke tvil om at kampanjen har fått høy oppmerksomhet, og skapt engasjement, sier Krokan.

Det er det britiske reklamebyrået Green Cave People som står bak filmene med Steven Van Zandt i hovedrollen og kampanjen rundt.

– Vi ønsket å ha et annerledes uttrykk, vi ønsket å overraske – og på en ny måte fortelle om ukjente ting fra Telenors teknologiunivers. Vi har respekt for at noen ikke liker filmene, men heldigvis har vi en gjeng på andre siden som koser seg med filmene, så her er det ulik oppfatning. Det er viktig for oss å se hele kampanjen under ett; vi opplevde at teaser-kampanjen fungerte svært godt, videre opplever vi at de ulike kampanje-elementene spiller sammen, sier Krokan.

: FAKTA KAMPANJEN

  • KUNDE: TELENOR
  • REKLAMEBYRÅ: Green Cave People
  • KANAL: Nett

: FAKTA REKLAMEBØRSEN

  • Kampanje og Ko & Co står bak reklamebørsen på nett.
  • Datainnsamlingen er gjennomført i samarbeid med de største nettavisene i Norge. Leserne inviteres til å være med ved å besvare undersøkelsen via pop-up eller banner på de ulike nettstedene.
  • Antall besvarelser: 513. Datainnsamling: uke 8

Fra tv-flopp til nett-seier