Nationaltheatret drømmer om ti milliarder til modernisering og nybygg, skriver Dagens Næringsliv, men den kostbare drømmen knuses imidlertid raskt av finansminister Trygve Slagsvold Vedum, som heller vil gå for et billigere alternativ til rundt en tredjedel av prisen.

- Det er klart man får mer for ti enn for tre milliarder. Men vi kan ikke velge Rolls-Royce når en Volvo kan duge. Det dyreste alternativet vil binde opp for mange av kulturmidlene som ellers kunne gått til gode prosjekter rundt om i landet, sier finansministeren til DN.

For ti milliarder kroner ønsker Nationaltheatret å gjennomføre den mest omfattende moderniseringen noensinne, som i tillegg til rehabilitering av hele teateret, også innebærer å bygge en ny hovedscene på Tullinløkka mens rehabiliteringen foregår. Det er ventet at en fullstendig modernisering av Nationaltheatret vil koste ti milliarder kroner og strekke seg over de neste 18 årene.

Finansminister Vedum mener det må utarbeides en mye billigere plan med lavere forventninger til kvalitet gjennom hele rehabiliteringsperioden. I et minimumsalternativ som er lagt frem av Statsbygg, er det anslått en regning på tre milliarder.

Uttalelsen får PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Norge, Eriks Trosby til å smile.

- Vi registrerer at Vedum mener en Volvo gir deg alt du trenger for å få en høyverdig opplevelse, uten at det er overpriset. Sikkerhet, pent design og smart teknologi er noe de fleste er opptatt av, enten det gjelder valg av kjøretøy eller rehabilitering av nasjonalskatter. Vedum giftet seg jo i en Volvo, så han vet hva han snakker om, sier Trosby til Kampanje.