Sigrun Strømsøyen var assisterende generalsekretær og organisasjonssjef i Høyre, og jobbet tett med partiets ledelse. Før det var hun fagpolitisk rådgiver i Høyres stortingsgruppe. Og siden mars 2023 har hun ledet fusjonen mellom Bane NOR og Spordrift, før hun nylig tok valget om å skifte spor til konsulentselskapet Footstep.

- Det var ikke gitt at jeg skulle bli konsulent, sier Strømsøyen til Kampanje.

- Men nå går jeg over til konsulentbransjen, mye takket være Footstep, fordi jeg ønsker å være med å hjelpe offentlig sektor med omstillingene som politikerne beslutter, forteller hun.

Les mer: Går fra 500.000 til fem ansatte: - En stor overgang

- Det gapet har jeg lyst til å være med å tette
Strømsøyen har en lang og tung CV å vise til og har vært i Bane NOR ved to anledninger. Hun begynte først i 2011 i rollen som prosjektleder med ansvar for digitalisering og prosessforbedringer, og har i tillegg vært avdelingsleder og ledercoach. Totalt har hun åtte år å se tilbake til i det norske jernbaneselskapet.

- Det var veldig gøy å være tilbake i Bane NOR. Det er et selskap med masse dyktige og fine folk, og de har et viktig samfunnsoppdrag som de tar på største alvor, samtidig som det har vært krevende utfordringer Da jeg ledet fusjonen mellom Bane NOR og Spordrift, var det slående hvor mange krav offentlige virksomheter må forholde seg til fra ulikt hold, og hvor krevende det kan være å navigere dem. 

Hun mener offentlig sektor har et stort uforløst potensial som konsulentbransjen kan bidra med.

- Det forventes store endringer i offentlig sektor, samtidig som det forventes at den daglige driften skal fortsette uberørt. Og noen ganger kan avstanden fra politikerne via departementer og direktører til den faktiske arbeidshverdagen i offentlig sektor, oppleves som stor. Det gapet har jeg lyst til å være med å tette. Offentlig sektor besitter enorm kompetanse og har stort potensial, men den hurtige endringstakten i samfunnet gjør at de trenger ekstern bistand for å svare på nye behov. Footstep har i mange år vist seg som en svært god støttespiller for offentlig sektor, og det laget har jeg lyst til å være med på.

Vil være med å sette varige spor
Strømsøyen mener det offentlig står overfor mange krav og forventninger til endringer, og at hennes bakgrunn fra politikken og det offentlige vil komme godt med.

- Jeg tror at min erfaring og kompetanse fra politikken og ulike sektorer kan være med å hjelpe offentlige virksomheter å navigere stadig skiftende krav, korte tidsfrister og høye forventninger til kvalitet.

Footstep ble etablert i 2018 og har et mål om å hjelpe kunder til å levere tjenester som skaper verdi for brukerne, samfunnet og kloden. Selskapet tilbyr rådgivningstjenester innen strategi, ledelse og teknologi.

- Jeg er opptatt av at vi som konsulenter må være med og aktivt spille offentlig sektor gode. Gevinster er mer enn en dokumentøvelse. Vi må legge igjen verdi for virksomheten, som varer også etter at vi har dratt.

Konsulentselskapet Footstep består av gründer Inger-Hilde HillesundHåkon Sveen, Nina Sørsdal-Myrlid og Katrine Høysæter Minken, i tillegg til Strømsøyen, som alle har en ambisjon om å gjøre offentlig sektor bedre.

- Jeg gleder meg veldig til å bli en del av samfunnsengasjementet i Footstep. De er varme, ambisiøse eksperter som jobber for å gjøre en reell forskjell. Nå skal jeg få være med dem og sette varige spor. Det gleder jeg meg veldig til, avslutter hun.