Apriil PR har tidligere laget TikTok-serie som virkemiddel for å lokke flere til å velge rørleggeryrket. Nå fortsetter de i samme sporet og lanserer en helt ny TikTok-serie for å rekruttere ungdom til skogfag.

I serien blir man blant andre kjent med Gudmund, Erlend, Kari, Edvard og Christina, som alle har valgt en jobb i skogen eller er studenter i skogfag ved NMBU og Høgskolen i Innlandet. Hver av høstens 10 episoder er på om lag 3 minutter hver – betydelig lengre enn det som er typisk for kanalen.

- Målet vårt har vært å videreutvikle konseptet med å lage lengre innhold på TikTok, som mer ligner på minidokumentarer enn korte underholdningsklipp, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Apriil PR, Bjørn J. Sørheim-Queseth, i meldingen.

- Vi bruker unge arbeidsfolk, som jeg tror målgruppen kan identifisere seg med, og viser hvilke enorme muligheter som finnes i skognæringen, fortsetter han.

Apriil PR Oslo har i flere år jobbet med rekruttering, deriblant til rørleggerfag og skogfagene, på vegne av henholdsvis Rørentreprenørene Norge og Velg Skog. Byrået har bygget opp et nettverk av ambassadører, som aktivt lager innhold til sosiale medier for å øke interessen blant ungdom. Som Kampanje tidligere har omtalt har PR-byråets arbeid bidratt til søkerrekorder både til rør- og skogfag de senere år. 

Resultatene fra sist gang Apriil PR lanserte TikTok-serie i 2023 for å rekruttere unge til å bli rørleggere, har gitt inspirasjon til å fortsette på TikTok.

 - Økninger i visninger og engasjement tyder på at vi treffer. Særlig var vi spent på om folk ville gidde å se hele episodene vi laget, men det gjorde de. Trenden går i retning av lengre innhold, så vi må gjøre det vi alltid gjør – prøve å følge trendene og de formatene publikum vil ha, sier kommunikasjonsrådgiver, Camilla Egner, i meldingen.

Her kan du se første episode av den nye TikTok-serien.