De formelle fratredelsen skjer i satsråd fredag, etter det NTB erfarer. Det var Nationen som var først ute med nyheten.

Lars Vangen har jobbet med Trygve Slagsvold Vedum i mer enn ti år. Før han ble statssekretær i Finansdepartementet tilbake i 2021, jobbet han som rådgiver for Senterpartiets stortingsgruppe.

Vedum har ved flere anledninger gjort seg bemerket for å angripe PR-bransjen - noe han nylig gjorde i en sak tidligere denne uken.

Les mer: Vedum går hardt ut mot PR-hjelp: - Tydelig eksempel på amerikanisering

Går til Norgesgruppen
Fredag melder NRK at Vangen begynner i ny jobb i dagligvarekjeden Norgesgruppen, der han blir han næringspolitisk sjef.

- Det er et stort og viktig område, det handler om rammebetingelser og reguleringer, landbrukspolitikk, og forholdet til omverdenen og samarbeidspartnere. Han skal også drive med intern rådgivning, sier Bård Gultvedt, direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt i Norgesgruppen, til NRK.

Gulltvedt har selv en fortid fra Senterpartiet og sier det er uvisst når Vangen kan begynne i jobben, grunnet karantene. 

- Vi er veldig fornøyd med å få han på laget. Han har veldig god kunnskap om politikk og samfunnsliv. Samtidig er han en hyggelig person som vil passe godt inn hos oss, sier Gultvedt.

Han legger til at Vangen selv har søkt på en utlyst stilling hos Norgesgruppen.

Tar over etter Vangen
Ifølge flere mediehus, blant andre NRK, Nettavisen og Avisa Oslo, er det tidligere politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim som overtar som ny rådgiver for Vedum

Fjellheim har redaksjonell erfaring fra NTB, NRK, Dagbladet og Nordlys, og kommer sist fra stillingen som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Helse Nord. Han har også i flere år vært en del av kampanjes valgkampjury.

Det har så langt ikke lykkes Kampanje å komme i kontakt med verken Vangen eller Fjellheim.

Tar over:

Ifølge flere mediehus er det Skjalg Fjellheim som overtar som ny rådgiver for Vedum. Foto: NTB