Med over 2.000 arrangementer er det ikke alltid like lett å få oppmerksomhet for sin sak og sitt arrangement under Arendalsuka. En aktør som klarte dette mesterstykket er det omreisende teateret, Tigerstadsteateret. 

Teateret, som er et gratis, oppsøkende teater for barn og unge, vinner den aller første PR-prisen Gullpollen, en ny kommunikasjonspris opprettet for å hylle kreativitet under Arendalsuka.

- Jeg er rørt og takknemlig. Vi skjønte at hvis vi skulle få Tigerstadsteateret på statsbudsjettet, måtte vi være i Arendal. Derfor er det stort å motta en pris for synlighet. Da har vi kommet et steg videre i å sette barns rett til kunst og kultur på agendaen, sier teatersjef Hilde Brinchmann.

Les også: Lanserer egen kommunikasjonspris under Arendalsuka

Brinchmann sier Tigerstadsteateret, som har et årlig budsjett på rundt ti millioner kroner og har sin største finansieringskilde gjennom Oslo-budsjettet. Kommunebudsjettet sikrer teateret 6,5 millioner kroner. 

– Vårt viktigste budskap når vi er i Arendal er at barn og unge skal få oppleve teater og kultur, at Tigerstadsteateret bør få en plass i statsbudsjettet og at kultur er beredskap, sier teatersjef og daglig leder i Tigerstadsteateret, Hilde Brinchmann. 

I Arendal har de stått bak et rullende teater på Torvet i Arendal og med sine fargerike kostymer har de fått mye oppmerksomhet fra de mange besøkende i Arendal denne uken. Hun sender likevel et lite stikk til Arendalsuka etter å ha fått regningen for å delta på Arendalsuka. 

- Det blir et demokratisk problem at det koster så mye å være her nede og ta plass i samfunnsdebatten. Vi ble veldig overrasket over hvor dyrt det er, sier Brinchmann. 

Budsjettet for å være til stede på Arendaluka mener hun koster det lille teateret noen hundre tusen kroner.

-Det er få kulturinstitusjoner som har de pengene. Vi har tatt en kjemprisiko her, sier Brinchmann. 

Så gjenstår det å se om teateret får oppmerksomhet om saken og kommer inn på statsbudsjettet.

Bak prisen Gullpollen, som ble delt ut under et arrangement på Symposium i Arendal torsdag denne uken, står PR- og kommunikasjonsbyrået, Geelmuyden Kiese. 

- Tigerstadsteateret har vært flinke til å skape oppmerksomhet rundt saken. De har brukt karakterene fra skuespillet til å skape dialog og interesse. Det er ikke mange i Arendal som ikke har lagt merke til de fargerike karakterene i bybildet, sier juryleder Ole Henrik Stubberud, som også er partner og kreativ leder i PR-byrået Geelmuyden Kiese.

Geelmuyden Kiese forklarer at kåringen skal være preget av formålet til Arendalsuka og være en litt uhøytidelig måte å trekke frem gode initiativ, prosjekter og arrangementer på.

Gullpollen-juryen består i tillegg til Stubberud av Magnus Takvam, politisk kommentator i Altinget. Anne-Lise Mørch von der Fehr, daglig leder i kommunikasjonsforeningen. Vibeke Lewin, tidligere kommunikasjonsdirektør i DNB og konserndirektør i Gjensidige. Thomas Mittun-Kjos, kommunikasjonsrådgiver i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn. Knut Kristian Hauger, ansvarlig redaktør og daglig leder i Kampanje, og Haakon Dahl, partner og daglig leder i Publicis Kitchen.