Det norske PR-byrået, Mørland & Johnsen, inngår samarbeid med ett av verdens største uavhengige kommunikasjonsbyråer, Edelman. 

Det skriver PR-byrået i en pressemelding mandag morgen.

- Vi skal fortsette med å tilby nåværende og fremtidige kunder skreddersydd rådgivning, samtidig som vi får tilgang til Edelmans internasjonale rekkevidde og ekspertise. Dette blir et spennende samarbeid, og vi ser frem til å bli en del av Edelmans eksklusive globale nettverk, sier Jon Mørland, partner og styreleder i Mørland & Johnsen i meldingen.

På spørsmål om hvilke kunder Edelman har som opererer i Norge, og om Mørland & Johnsens egne kunder har etterspurt mer internasjonal kompetanse, svarer styrelederen følgende:

- Vi har ikke for vane å kommentere kundeforhold, og vi vil heller ikke kommentere på vegne av Edelman og deres kundeforhold i Norge og Norden.

- Det jeg kan si er at Mørland & Johnsen merker en økende etterspørsel etter rådgivning, med tilhørende lands- og sektorekspertise, også i markeder utenfor Norge, både i Norden og i andre internasjonale markeder.  

Og gjennom det nye samarbeidet, får de nettopp tilgang til en rekke markeder. Edelman er nemlig ett av verdens største kommunikasjonsbyrå med mer enn 60 kontorer i 46 land, i tillegg til 37 tilknyttede byråer verden over. 

- Vi er glade for å samarbeide med Mørland & Johnsen i Norge. De har imponerende kompetanse og stor rekkevidde i det norske markedet. De vil være et uvurderlig tilskudd til Edelmans tilknyttede nettverk, sier AJ Hesselink, konsernsjef i Edelman, EMEA.