- Gullpollen skal deles ut til en aktør som gjennom overraskende bruk av virkemidler evner å få best mulig oppmerksomhet for sin sak. Dette kan være en ny og annerledes måte å konseptualisere en debatt på, et stunt for å skape oppmerksomhet, eller en kreativ måte å formidle et budskap på, sier kreateiv leder og Partner i GK, Ole Henrik Stubberud, som skal lede Gullpollen-juryen, i en pressemelding. 

Til daglig er han kreativ leder og partner i Geelmuyden Kiese. Kåringen skal eller være preget av formålet til Arendalsuka og være en litt uhøytidelig måte å trekke frem gode initiativ, prosjekter og arrangement på.

I tillegg til Stubberud vil juryen i år bestå av Magnus Takvam, politisk kommentator Altinget, daglig leder i Kommunikasjonsforeningen, Anne-Lise Mørch von der Fehr, tidligere kommunikasjonsdirektør i DNB og konserndirektør i Gjensidige, Vibeke LewinThomas Mittun-Kjos, kommunikasjonsrådgiver i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Knut Kristian Hauger, ansvarlig redaktør og daglig leder Kampanje, og tidligere gründer, partner og daglig leder Publicis Kitchen, Haakon Dahl.

- Det holder ikke lenger med en fengende tittel på arrangementet sitt for å bryte gjennom støyen og nå fram med budskapet sitt. Som ellers i samfunnet ser vi at man også her må tørre å tenke nytt og gjøre noe overraskende for å få oppmerksomheten, sier Ole Henrik Stubberud.

Rundt 1.900 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum i fem dager i august hvert år. I fjor var det ca. 160.000 besøkende i Arendalsuka.

I år blir det imidletid ny rekord i antall arrangementer, og hele 2000 arrangementer skal gjennomføres. 

- Prisen, som har fått navn etter det karakteristiske havneområdet i Arendal, skal deles ut torsdag 15. august på restaurant Symposium.

For å vurdere hvilken aktør som har lykkes aller best i å kommunisere budskapet sitt på en uventet, men relevant måte har man trommet sammen en bredt sammensatt jury.

- Med potensielt mange ulike stunts, saker og tiltak som skal vurderes opp mot hverandre er det viktig med juryrepresentasjon fra nær sagt alle grener av kommunikasjonsfaget. Vi er strålende fornøyde med at vi har klart å sette sammen en jury av dette kaliberet, sier Ole Henrik Stubberud.