I rollen skal hun ha ansvar for Elkems aktiviteter innen politikk og samfunnskontakt i nøkkelmarkeder, og lede selskapets eksterne og interne kommunikasjon globalt.

- I løpet av sin 120 år lange industrihistorie har Elkem utmerket seg ved å kombinere naturressurser og menneskelig oppfinnsomhet, og kontinuerlig fornye seg for å levere innovative produkter og tjenester til kunder over hele verden, sier Marianne Stigset.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på alle de spennende oppgavene og mulighetene denne stillingen innebærer, og bidra til Elkems oppdrag om å levere materialer som er kritiske i det grønne og digitale skiftet, legger hun til.

Stigset har over 20 år med internasjonal erfaring innen selskapskommunikasjon, investorrelasjoner, samfunn- og myndighetskontakt og bærekraft. Hun kommer til Elkem fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Aker Horizons.

- Det er en glede å ønske Marianne velkommen til Elkem. Marianne har omfattende internasjonal erfaring fra kommunikasjon og myndighetskontakt. Hun vil bidra til å videreutvikle samarbeidet med Elkems viktigste interessenter og styrke vår strategiske posisjonering som en ledende, global aktør innen silisiumrelaterte produkter som bidrar til en mer bærekraftig fremtid, sier konsernsjef Helge Aasen i Elkem.

Hun startet karrieren sin i Verdensbankgruppen og har siden hatt lederstillinger i Aker ASA, Aker Property Group, Bloomberg News og Corporate Communications, i tillegg til å være journalist for Daily Star i Beirut, og Bloomberg og BBC i London.

Stigset har en mastergrad i internasjonale relasjoner og økonomi fra John Hopkins University School of Advanced International Studies, i tillegg til grader fra Institut d'études politiques de Paris og London School of Economics.

Hun begynte i Elkem 19. august, og rapporterer til CFO Morten Viga.