- Vi er svært fornøyde med å få på plass to så gode kommunikasjonsledere, som begge har vist at de både er gode til å utføre kommunikasjonsfaget selv og som i tillegg er gode ledere. De tilfører Skatteetaten viktig kompetanse og erfaring og vi har store forventninger til dem, sier Astrid Bugge Mjærum, kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten, i en pressemelding. 

Helen Rist er ansatt som seksjonssjef i kommunikasjonsavdelingen i Skattedirektoratet og vil med det blant annet få ansvaret for intern- og lederkommunikasjon og Skatteetatens kampanjer og byråsamarbeid.

Les også: Atyp vinner millionavtale med Skatteetaten

Rist kommer fra stillingen som senior kommunikasjonsrådgiver i Finansdepartementet. Hun har tidligere jobbet i Skattedirektoratet, blant annet har hun ledet kommunikasjonsarbeidet med skattemeldingen og vært en sentral bidragsyter i topplederkommunikasjonen.

- Jeg gleder meg til å lede et fantastisk team av kommunikasjonsspesialister som aktivt bruker verktøyene i vår bransje for å hjelpe Skatteetaten med å nå sitt hovedmål: Å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. Effektiv kommunikasjon er avgjørende for tillit og etterlevelse i en verden i rask endring, og jeg ser virkelig frem til å være en del av dette arbeidet, sier Rist i pressemeldingen. 

Kjetil Sviland er ansatt som seksjonssjef i divisjon Innsats. Han skal lede kommunikasjonsarbeidet i divisjonen som blant annet håndterer Norges største selskaper, oljeskatt, finansområdet, samt forebygging og bekjempelse av skattekriminalitet.

Sviland kommer fra en stilling som spesialrådgiver i Arkivverket, og har blant annet med seg erfaring som kommunikasjonsdirektør i Virke og som journalist i både NRK og TV 2. 

- Skatteetatens samfunnsoppdrag blir stadig mer viktig, og det blir spennende å bli en del av et svært kompetent miljø som har en aktiv rolle i kampen mot skattekriminalitet og håndtering av de mest komplekse skatteområdene, sier Sviland.

Rist og Sviland begynte i Skatteetaten den første uken i august 2024.