Natt til søndag norsk tid ble tidligere president i USA, Donald Trump, skutt i øvre del av øret under et valgkampmøte i Pennsylvania. 

Nærmest umiddelbart etter å ha blitt skutt knyttet Trump en neve mot publikum, mens sikkerhetsvakter omringer den tidligere presidenten. En fotograf har fanget øyeblikket, samtidig som det amerikanske flagget vaier i vinden bak Trump.

- Jeg tror vi kan kalle dette for «attentat marketing», sier førstelektor og retorikkekspert ved Høyskolen Kristiania, Kjell Terje Ringdal, til NRK om Trumps umiddelbare respons.

Han mener Trump umiddelbart forsto verdien av det som skjer. Retorikkeksperten tror hans umiddelbare reaksjon på attentatforsøket kan bli avgjørende for den kommende valgkampen, hvor det er store konstraster en en alderspreget Joe Biden.

- Hadde jeg vært del av Bidens kampanje nå, ville jeg tenkt: «Der tapte vi for alvor», sier Ringdal til NRK og fortsetter:

- Dette bekrefter Trumps grunnfortelling om alle de offisielle kreftene som vil ham uvel. Den ulmebrannen av skepsis, mistillit og splittelse som har ligget i det amerikanske samfunnet har nå tatt fullstendig fyr.