PR- og kommunikasjonsbyrået Zynk fikk en byråinntekt på 38,2 millioner kroner og et resultat på 7,8 millioner i 2023. Det var kraftig ned om en sammenligner med tilsvarende tall i 2022. 

Nedgangen i byråinntekt var på over 11 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende periode for to år siden. . 

- Vi visste at 2023 ville bli et omstillingsår for Zynk. I begynnelsen av året sluttet to av selskapets erfarne partnere. Dette gjorde at første halvår ble svakere enn vanlig. Men i løpet av året fikk vi på plass tre nye partnere, og blant annet derfor ble andre halvår betydelig bedre, sier Guri Størvold, daglig leder og partner i Zynk.

Flere nøkkelpersoner har forlatt Zynk etter at grunnlegger Claus Sonberg gikk til Statkraft i 2022. Ved inngangen til fjoråret ble det kjent at blant annet partner Sigurd Grytten forlot Zynk til fordel for konkurrenten Try Råd og for kort tid siden sluttet også Marte Ramuz Eriksen som skal starte opp i Wergeland Apenes. 

Les også: Sigurd Grytten slutter i Zynk etter ti år – går til konkurrenten Try Råd

Nye partnere:

Zynk-sjefen Guri Størvold har det siste året hentet inn både Kristian Sarastuen og Johan Wilskow.

- Vi har spisset oss
Men Zynk har også ansatt og teller ved inngangen til det nye året 14 ansatte, hvorav seks var partnere på slutten av året. To av disse er blant andre Kristian Sarastuen og Johan Wilskow.  Størvold sier byrået nå følger en ny strategi der Zynk skal hjelpe ledere med å skape positiv endring i samfunnet og i organisasjonen de leder.  

- Vi har spisset oss som problemløsere og strategiske rådgivere som bruker kommunikasjonsverktøy for å nå forretningsmessige mål. Vi ser at dette er en god posisjon i markedet. Farten tok seg opp i andre halvår, og har vært enda bedre så langt i år. Vi opplever godt tilfang av nye prosjekter og kunder. Vi ser veldig lyst på fremtiden, sier Størvold. 

Driftsresultatet til Zynk falt imidlertid med 4,2 millioner kroner i fjor sammenlignet med 2022. 

Her kan du se tallene til Zynk for regnskapsåret 2023. Alle tall i MNOK. 

Zynk 2023 2022 Endring i %
Omsetning 42,5 56,0 - 24
Byråinntekt 38,2 49,5 - 23
Driftsresultat 7,8 12,0 - 35
Resultat før skatt 6,0 9,3 - 35