Saken oppdateres.

- Jeg ønsker å komme tilbake som stortingsrepresentant, og jeg stiller meg til disposisjon for Oslo Frp, sier Tor Mikkel Wara (Frp) til VG mandag denne uken.

Den tidligere justisministeren som satt litt over ett år før han trakk seg etter skandalen der hans daværende samboer, Laila Anita Bertheussen, ble siktet for å ha stått bak hærverk og trusler i 2019, ønsker dermed retur til den politiske manesjen.

Siden Wara gikk av i 2019 har han jobbet som partner og rådgiver i PR-byrået First House, hvor han også arbeidet før han ble hentet til Solberg-regjeringen i 2018.

Han forteller nå VG at han ønsker seg førsteplassen på Frps stortingsliste i Oslo under valget neste år. Han ønsker nå å bidra med sin bakgrunn på stortinget.

- Det har vært og er stor uro ute i næringslivet på grunn av skatteendringer, hvor mange norske næringslivsledere har flyttet ut av landet. Jeg tror vi må ta det mer på alvor. Jeg synes regjeringen har litt for mange talepunkt-svar og for lite refleksjon rundt det, sier Wara til VG.

59-åringen Tor Mikkel Wara er utdannet økonom og ble ansett som et lysende politisk talent på 80- og 90-tallet. Han jobbet som rådgiver for Carl I. Hagen allerede som 21-åring. Wara ledet FpU i årene 1987-90 og ble valgt inn på Stortinget fra Finnmark i 1989-93. Mellom 1991 og 1993 var han nestformann i Fremskrittspartiet og av mange vurdert som partihøvding Carl I. Hagens naturlige arvtaker.

Etter han forlot politikken og før han ble justisminister i 2018, har Wara tilbragt over to tiår i PR-bransjen, blant annet som rådgiver i Geelmuyden Kiese.