Tonje Sund slutter som pressesjef i SAS. Hun begynte i flyselskapet i 2017 og har dermed vært gjennom mange krevende saker. Sund ledet blant annet SAS gjennom det som har vært bransjens største krise siden flyselskapet ble etablert for snart 80 år siden. 

- Pandemien satte bransjen på bakken nesten over natten, og det å ha ansvar for internkommunikasjon og skulle være med å styre gjennomen en sånn krise har vært både spesielt og lærerikt, sier hun.

Hun trekker frem episoder der evakueringsflygningene til Italia under pandemien og nå sist i forbindelse med krigen i Ukraina.

- Da vi stod på Gardermoen og flyplassen var helt tom, ingen passasjerer, så skal våre kollegaer fly medisinsk hjelpepersonell til Italia i samarbeid med beredskapsmyndighetene, hente hjem skandinaver og nordmenn som er strandet ute i verden. Det spesialombygde ambulanseflyet har i oppdrag å hjelpe norske myndigheter i kriser som har oppstått. Som nå å fly ukrainske krigsofre til sykehus rundt omkring i Europa. Det er ingen som blir uberørt av det. Det er noe jeg kommer til å huske for alltid, sier hun.

Hun startet opp som ansvarlig for intern kommunikasjon, men ble senere forfremmet til pressesjef. Nå forlater hun imidlertid selskapet hun har vært en del av de siste årene.

- Syv år har gått fort, men det har vært noen fantastiske, lærerike og ikke minst begivenhetsrike år.

- En trygg og erfaren kommunikator
I mai går Sund derimot over i rollen som kommunikasjonssjef i bygg- og anleggsfirmaet NCC.  Hun forteller at valget om å slutte i SAS handler mer om «å gå til noe nytt, og ikke fra noe.»  

- Jeg takket ja til stillingen for at det er en rolle som inneholder alle ingrediensene i kommunikasjonsfaget. Her får jeg jobbe med alt fra intern og ekstern kommunikasjon til det strategiske og det operative. Og ikke minst det å kunne være med å bygge en merkevare som er lokalt relevant, men samtidig sterk og tydelig på tvers av landegrenser, sier hun.

Kommunikasjonsdirektør i NCC, Maria Grimberg er veldig fornøyd med sin nyeste ansettelse.

- Norge er et viktig marked for oss og jeg er veldig glad for å ha Tonje Sund med på laget som kommunikasjonssjef for NCC i Norge for å styrke vår posisjon, øke vår attraktivitet som arbeidsgiver og samarbeide med hele vårt nordiske kommunikasjonsteam for å bygge NCC sterkt, sier Grimberg. 

- Spesielt og lærerikt  
Tonje Sund erkjenner at det vil bli vemodig å forlate SAS, men legger til at «byggebransjen har mange likhetspunkter med reisen SAS er på.» 

- Vi skal alle bidra til det grønne skiftet og digitaliseringen der vi ser alle de fantastiske mulighetene blant annet KI gir, så det blir spennende, sier hun.

Hun vektelgger betydningen av å jobbe i team i møte med nye utfordringer og vanskelige saker.

-  Jeg er veldig glad i internkommunikasjon, det er noe jeg har savnet. Samtidig har jeg hatt ekstremt gode og dyktige kollegaer på andre områder i SAS. Selv om det er jeg som er mest synlig, er det et solid arbeid i kulissene. Jeg hadde ikke klart meg uten kollegaer på bakken i Norge som bidrar til faktasjekk og innputt i tillegg til kollegaene på det skandinaviske teamet. Til sammen har det blitt et fantastisk teamarbeid. Spesielt når det blåser litt heftig, sier hun.

- Store deler av kommunikasjonsavdelingen til SAS holder til i Stockholm. Har det tidvis vært ensomt å tale flyselskapets sak i Norge?

- Jeg står kanskje og fronter en sak alene i nyhetene, men bak er det et stort teamarbeid. Og i en krisesituasjon, men også til hverdags er det ekstremt viktig. Når det er sagt så skal det bli bli moro å ha et kommunikasjonsteam her i Norge, det blir kjempefint

Har sikret seg el-flybilletter
- Tror du det blir litt lavere skuldre i NCC?

- Jeg tror det blir andre typer utfordringer, samtidig er det mange likheter som jeg tenker jeg kan bygge videre på i NCC. SAS er en merkevare og et selskap som engasjerer, som når det er forsinkelser, har det umiddelbare konsekvenser for folk. 

- Og når du ser på hva NCC bygger av skoler, helsebygg og tunneler på Vestlandet, så har det også en direkte påvirkning på folks liv, men det er lengre linjer kanskje. Men operative ting kan skje, og da må man ha beredskap på plass.

- Det er ikke aktuelt for deg å vende tilbake til flybransjen på et senere tidspunkt?

- Jeg kommer til å møte SAS-kollegaer om ikke annet i 2028, med den første kommersielle el-flygningen i Norge.  Tvillingsøsteren min og jeg var så heldige å sikre oss billetter til den historiske flygningen, og vi har invitert mamma med – som da vil være over 80. Hun nølte ikke med å takke ja, så det blir utrolig gøy, forteller Sund.